Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakır Fiyatları Altını Solluyor

Dolar kurundaki artışlar birlikte tüm ürünlerde fiyat artışı ciddi derecede gözlemleniyor. Altın fiyatları her geçen gün yeni zirvelere gelerek rekor üstüne rekor kırarken öyle bir değerli maden var ki kâr olarak altın, dolar ve euroyu resmen solladı diyebiliriz. Yatırımcısına kâr ettiren bu maden bakır oldu. Bakırın kilogram fiyatı 45 TL'den 302 liraya kadar çıktı.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 23:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bakır Fiyatları Altını Solluyor

Bakır, Gram Altını Solladı! Fiyatları Tavan Yaptı

Piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi.

Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandı. Döviz kurları yüzde 2'den fazla yükseldi.

Dolar 27 lirayı test ederken, euro 30 liranın üzerine çıktı.

Kurlarda seçimin ardından başlayan artış yüzde 35'i buldu.

Fon yöneticisi Gökhan Uskuay, "Doların adil bir değeri yok, dolar dünyada değerleniyor. TL'nin adil değeri var onu belirleyen ise faiz. Merkez Bankası'nın toplantısı perşembe gerçekleşecek, faiz beklentisi 18,75'te sınırlı. Faizin adil değeri belirlenmediği sürece kur yukarı gitmeye devam edecek. Kur kendi dengesini arıyor. Yapılan zamlar da enflasyonist beklentileri artırdı.." yorumunda bulundu.

Dövizdeki yükseliş gram altına da yansıyor.

Gram altın bin 700 liranın üzerini görerek rekor kırdı.

Tam altın da 11 bin liranın üzerine yükseldi.

Altın, bu yıl yüzde 55 değer kazandı.

Uskuay, "Altının 1200 TL'den 1700'lerin üzerine çıkmış olması ons altının Fed'in faiz artırımlarını durduracağı beklentileri ile 2 bin dolara yükselmesiyle destek buldu. Altının yurtdışı desteği ve dolar/TL'de yaşanan artış da bir araya gelince dolardan da daha iyi fırsat sundu." değerlendirmesinde bulundu.

Bakırın Kilogram Fiyatı Zirveye Fırladı

Dolar kurundaki artışlar birlikte tüm ürünlerde fiyat artışı ciddi derecede gözlemleniyor. Altın fiyatları her geçen gün yeni zirvelere gelerek rekor üstüne rekor kırarken öyle bir değerli maden var ki kâr olarak altın, dolar ve euroyu resmen solladı diyebiliriz. Yatırımcısına kâr ettiren bu maden bakır oldu. BAKIR, GRAM ALTINI SOLLADI! FİYATLARI TAVAN YAPTITürkiye’de dolar, euro ve altın fiyatları vatandaşın gündeminde yer alırken bakır fiyatları da ilgilisi tarafından yakından takip ediliyor. Birçok üründe kullanılan bakır, artan fiyatları ile adeta göz dolduruyor. Bakır fiyatları özellikle pandemi sonrası bir hayli fazla arttı. Kar oranı bakımında gram altın adeta solda sıfır bırakan bakır fiyatları ilerleyen süreçlerde de kazandıracağı ifade ediliyor BAKIRIN KİLOGRAM FİYATI ZİRVEYE FIRLADIBakırın kilogram fiyatının 45 TL’den 302 liraya kadar çıktığını ifade eden Recep Karakaş, “13 yaşında başladığım bakırcılık mesleğini 40 yıldır sürdürüyorum. Bakıra artık eskisi kadar rağbet yok. Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Eleman yetişmiyor. Bakır çaydanlık ve semaver sıcak suyu çabuk ısıtır geç soğutur. Çaydanlık ve semaverlerdeki çayın lezzetini başka hiçbir şeyde alamazsınız. Bakır sürahi ise soğuk suyun ısınmasını önler. Suyun içindeki bakterileri öldürür.” ifadelerini kullandı. BAKIRA SON DÖNEMDE İLGİ ARTTISon dönemde bakır ürünlerine de artan ilgiye dikkat çeken Karakaş, “Bakır ilk önce polisajdan keçeye girer. Daha sonra sıvamaya girer ve burada şeklini alır. Bakırın parlaması için fırça işlemi uygulanır. Bir sonraki aşamada yıkanıp, kurutularak bant işlemine geçilir. Bant işleminden sonra boyanan ve vernik atılan bakır süsleme için işleme ve kart işlemlerinden geçerek son halini alır. Okulun olmadığı dönemlerde babama yardımcı oluyorum. Artık eskisi gibi bakırcılıkta eleman bulunmuyor. 10 yıldır hemen hemen bu şekilde babama yardımcı oluyorum.” dedi.