Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankalar Yeni Müşterilere Faizsiz Kredi Sunuyor

Son dönemde pek çok banka, yeni müşterilerine faizsiz kredi fırsatı sunarak, hem kredi kullanımını teşvik ediyor hem de vatandaşlara güzel fırsatlar sunuyorlar. İşte faizsiz kredi veren bankalar ve başvuru şartları.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 17:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bankalar Yeni Müşterilere Faizsiz Kredi Sunuyor

Bankalar, yeni müşterilerini faizsiz krediyle karşılıyor!

Son dönemde pek çok banka, yeni müşterilerine faizsiz kredi fırsatı sunarak, hem kredi kullanımını teşvik ediyor hem vatandaşlarına güzel fırsatlar sunuyorlar. İşte faizsiz kredi veren o bankalar.

Faizsiz Kredi Nedir?

Faizsiz kredi, alınan kredinin sadece anaparasının geri ödendiği, faiz ödemesi yapılmayan bir kredi türüdür. Faizsiz kredi, ihtiyaç, taşıt, konut gibi farklı amaçlar için kullanılabilir.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Yeni müşterilerine faizsiz kredi veren bankalar, kredi miktarı, vade ve şartlar açısından farklılık gösteriyor. Bazı bankalar, faizsiz krediyi nakit avans şeklinde sunuyor. Bazı bankalar ise faizsiz krediyi belirli bir miktar ve süre ile sınırlıyor.

Akbank, Türkiye İş Bankası ve Albaraka Türk

Akbank, Türkiye İş Bankası ve Albaraka Türk müşterilerine 20 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı tanıyor. Bu kapsamda Akbank, Türkiye İş Bankası ve Albaraka Türk yeni müşterilerine 1.000 TL ile 20.000 TL arasında 1 ay ile 6 ay arasında değişen vadelerle faizsiz kredi imkanı sağlıyor. Başvuru için İşCep, Akbank Direkt Mobil ve Albaraka Mobil uygulamasını indirip hesap açmak yeterli oluyor.

Garanti BBVA ve Yapı Kredi

Garanti BBVA ve Yapı Kredi ise yeni müşterilerine 1.000 TL ile 10.000 TL arasında 1 ay ile 6 ay arasında değişen vadelerle faizsiz kredi imkanı sağlıyor. Başvuru için bankalara ait olan mobil uygulamaları indirip hesap açmak gerekiyor.

Faizsiz Kredi Başvurusu

Faizsiz kredi başvurusu yapabilmeniz için önce ilgili bankanın yeni müşterisi olarak kaydolmanız gerekiyor. Hesap açmak ve yeni müşteri olmak için tek yapılması gereken bankanın mobil uygulamasını indirmek. Hesap açtırdıktan sonra ilgili bankanın sağladığı faizsiz kredi kampanyasına başvurmak gerekiyor. Başvurunun kabul edilmesi halinde kredi tutarı hesaba yatırılıyor ve sonuç ekranda gösteriliyor.

Faizsiz Kredi Başvuru Şartları

Faizsiz kredi başvurusu için bankadan bankaya farklı şartlar olabilir. Bununla birlikte genellikle aşağıdaki ön koşullar aranır:

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Bankanın yeni müşterisi olmak
  • Gelir belgesi sunmak
  • Kredi notunun yeterli olması
  • Kredi tutarı ve vadesinin bankanın belirlediği aralıkta olması