Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankaların futbol kulüpleri üzerindeki hakimiyeti artıyor

Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması'na göre, futbol kulüpleri gelirlerinin yarısını bankalara ödeyecekler. Beşiktaş ve Fenerbahçe oyuncu satışlarıyla borçlarını kapatmaya çalışıyor. Galatasaray'ın bonservis anlaşmaları bankaların ön onayına tabi tutulacak.

Yayın Tarihi: 15.06.2023 10:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bankaların futbol kulüpleri üzerindeki hakimiyeti artıyor

Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması

Futbol kulüpleri için bankaların hakimiyeti artıyor. Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması'na göre, kulüpler gelirlerinin yarısını bankalara ödeyecekler. Transfer ve UEFA gelirleri gibi değişken gelirler de bankalara ödenecek. Bu durum kulüplerin vergi ödemelerinde de sıkıntı yaşamasına neden olacak.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin durumu

Beşiktaş ve Fenerbahçe, oyuncu satışlarıyla borçlarını kapatmaya çalışıyor. Ancak transfer hovardalığı nedeniyle birçok oyuncudan verimli faydalanılamadı. Fenerbahçe'nin elinde para eden oyuncular kaldı ancak kulüp bu oyuncuları satmak zorunda kalacak.

Trabzonspor ve Galatasaray

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bankalarla yapılan konsorsiyuma dikkat çekerek, kulüplerin sıkıntılı bir durumda olduğunu belirtti. Galatasaray ise bankaların ön onayına tabi tutulacak. Bu durumda harcama limitleri de düşebilir ve kulüplerin Avrupa Kupaları'ndaki güç dengesi de değişebilir.