Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankaların İkinci Çeyrek Kâr Beklentileri

Bu yılın ikinci çeyreği için bankaların kâr beklentileri açıklandı. Araştırmalara göre, bankaların genelinde yatay kâr beklenirken, özel bankalarda sınırlı bir kâr artışı öngörülüyor. Kamu bankalarında ise önemli kâr düşüşleri bekleniyor.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 17:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bankaların İkinci Çeyrek Kâr Beklentileri

Bilanço Dönemi Başlıyor

Arçelik ve Yapı Kredi ile başlayacak olan ikinci çeyrek bilanço dönemi için bankaların kâr beklentileri açıklandı. Araştırmalara göre, bankaların genelinde yatay kâr beklenirken, özel bankalarda sınırlı bir kâr artışı öngörülüyor. Kamu bankalarında ise önemli kâr düşüşleri bekleniyor.

Akbank Öne Çıkıyor

Akbank'ın çeyreklik kârında önemli bir artış beklenirken, Halkbank ve Vakıfbank'ta sert düşüşler tahmin ediliyor. Bankaların faiz gelirlerindeki daralma, ticari kâr ile dengelemesi bekleniyor. Ayrıca, komisyon gelirleri ve TÜFE'ye endeksli tahvillerin katkısı da dikkat çekiyor.

Beklentiler Açıklandı

Oyak Yatırım, Akbank'ın çeyreklik kârının yüzde 60-65 arasında artacağını öngörüyor. Vakıf Yatırım ise Halkbank'ın kârında yüzde 83'lük bir düşüş bekliyor. Garanti BBVA Yatırım ise banka dışı şirketlerin kârında artış öngörüyor.

İkinci Çeyrek Tahminleri

Bankaların ikinci çeyrek tahminlerine göre, çekirdek gelirlerde daralma bekleniyor. TL makasta düşüş öngörülürken, komisyon gelirlerinde ise artış bekleniyor. Bankaların toplam kredi ve mevduat hacminde büyüme öngörülüyor.