Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankaların Uygun Fiyatlı Konut Satışı: Vakıfbank ve Halkbank

Konut fiyatlarındaki artış sonrasında Vakıfbank ve Halkbank, uygun fiyatlı konutlara erişimi kolaylaştırmak amacıyla konut satışı yapmaya başladı. Bankaların satışa çıkardığı konutlar ikinci el evlerden oluşuyor ve fiyatları incelendiğinde çok ucuz oldukları görülebiliyor.

Yayın Tarihi: 06.06.2023 01:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bankaların Uygun Fiyatlı Konut Satışı: Vakıfbank ve Halkbank

Konut Fiyatlarındaki Artışa Alternatif Çözüm: Vakıfbank

Son dönemde konut fiyatlarındaki artış, ev sahibi olmayı düşünen birçok kişinin hayallerini ertelemesine neden oluyor. Ancak Vakıfbank, uygun fiyatlı konutlara erişimi kolaylaştırmak amacıyla 325 bin TL'den başlayan fiyatlara daire satışını sunuyor. Bankanın konut satış projesi, sektörde büyük bir heyecan yaratırken, taleplerin yoğunlaştığı gözleniyor.

Hangi Belgeler İstenebiliyor?

Taşınmazlara teklif verebilmek için en yakın VakıfBank Şubesi’ne başvurulması, taşınmazın muhammen bedelinin %5’i tutarındaki teminatın yatırılması ve şubede doldurulacak Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin her sayfasının imzalanması gerekmektedir. Başvuru sırasında istenecek belgeler; Gayrimenkul Satış Şartnamesi ve yatırılan teminatın dekontuna ilave olarak nüfus cüzdan fotokopisi veya şirket yetkilisi olduğunu gösterir en son tarihli imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve vergi levhası olabilir.

Bedavadan Biraz Pahalı Evler: Halkbank

Halkbank, çok ucuz fiyatlarla ikinci el konut satışı yapılacağını açıklarken bu konutların hangi illerde bulunduğunu da duyurdu. Bankaların satışa çıkardığı konutlar ikinci el evlerden oluşuyor ve fiyatları incelendiğinde çok ucuz oldukları görülebiliyor. Halkbank şu anda çok sayıda ilde uygun fiyatla ikinci el konut satışı yapıyor. Bu satışlara dair ilanlar ise Halkbank tarafından yayınlandı ve satın alma teklifleri bekleniyor.