Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Barbie ve Oppenheimer: İki Zıt Film Aynı Günde Gösterime Giriyor

Nolan'ın Oppenheimer'ı ve Gerwig'in Barbie'si aynı gün gösterime giriyor. İki film arasında büyük bir ilgi ve talep var. Barbie'nin gişe beklentisi Oppenheimer'a göre daha yüksek. Barbie ve Oppenheimer filmleri, birçok ünlü ismi kadrosunda barındırıyor. Aynı günde gösterime girecek olan filmler, internet meme'lerinin konusu haline geldi.

Yayın Tarihi: 12.07.2023 20:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Barbie ve Oppenheimer: İki Zıt Film Aynı Günde Gösterime Giriyor

Nolan'ın Oppenheimer'ı ve Gerwig'in Barbie'si

Nolan'ın Oppenheimer'ı üç saatlik dramatik bir destan. Greta Gerwig'in Barbie'si ise iki saatin biraz altında süren fantastik komedi. Ancak her iki filmin de aynı gün (21 Temmuz 2023) gösterime gireceğinin duyurulmasından bu yana bu durumu anlatmak için kullanılan Barbenheimer internette trend olmanın ötesine geçerek bir meme haline geldi.

Barbie ve Oppenheimer İçin Yoğun Talep

Dünyanın dört bir yanındaki insanların yazın en çok beklenen ve birbirinin tam zıttı olan iki filmini aynı gün izlemek için planlar yaptığına dair pek çok kanıt var. İngiliz sinema zinciri Vue, Oppenheimer filmine bilet alanların yüzde 19'unun aynı zamanda Barbie filmi için de bilet aldığını açıkladı. AMC Inc. ise 20 binden fazla üyesinin aynı gün Barbie ve Oppenheimer için rezervasyon yaptırdığını duyurdu.

Analistlerin Tahminleri

Analistler Barbie'nin açılış haftasında 80-90 milyon dolar, Oppenheimer'ın ise 40-50 milyon dolar hasılat yapacağını tahmin ediyor. Barbie ve Oppenheimer'ın gösterimleri öncesinde sinema sektöründe kötü geçen yaz sezonunu canlandıracağı düşünülüyor.

Barbie ve Oppenheimer Filmleri Hakkında

Barbie filminde Margot Robbie Barbie'yi, Ryan Gosling ise Ken'i canlandırıyor. Barbie'nin farklı versiyonlarını ise pek çok ünlü isim hayat veriyor. Oppenheimer filmi ise Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini anlatıyor. Cillian Murphy Oppenheimer'a hayat verirken, Emily Blunt ise Oppenheimer'ın eşi Katherine Kitty Oppenheimer'ı canlandırıyor.

Barbenheimer ve Memeler

21 Temmuz 2023'te aynı günde vizyona girecek olan Barbie ve Oppenheimer filmleri, büyük bir tezat oluşturuyor. Bu durum, filmlerin titreşimlerini ve renk paletlerini karşılaştıran ilk memlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Memler, sosyal medya platformlarında yayılarak büyük bir ilgi gördü.