Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bayrama 2 Gün Kala 81 İlin Tamamına Felaket Uyarısı

Bayram öncesi 81 ilin tamamına felaket uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bazı illerde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 26.06.2023 19:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bayrama 2 Gün Kala 81 İlin Tamamına Felaket Uyarısı

Kurban Bayramı için gün sayılmaya başladı. 28 Haziran Salı günü bayramın 1'inci günü için hummalı hazırlıklar 81 ilin tamamında gerçekleşirken uyarılar da yapılmaya başlandı. Nisan ayından bu yana aylardır süre gelen şiddetli ve kuvvetli fırtınalı sağanak yağışlar bazı illerde can kayıpları ile son bulurken Haziran ayına gelindiğinde havanın ısınacağı düşünülmüştü ama ne yazık ki düşünülen gibi olmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 81 ilin tamamının hava durumu aktarılırken bir yandan da yağışların yaşanacağı bölgelere uyarılar yapıldı. Kurban Bayramına son 2 gün kala bayram boyunca havanın nasıl olacağı merak ediliyordu. İşte hava tahmini ve son durum...

Marmara

Parçalı ve az bulutlu, Trakya, Çanakkale, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin sabah saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu, Göller yöresi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatısı öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, Erzincan, Erzurum’un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.