Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BDDK'nın Kredi Kartı Kullanımlarına Kısıtlamalar Getirme Kararı

BDDK'nın son açıklamasına göre kredi kartı kullanımlarının bazı harcamalarında kısıtlamalar getirildi. Yeni ekonomi politikasında uygulanmaya başlanan maddelerin yanı sıra bankalarda da sıkılaşma adımları devam ediyor. Faizlerin yükseltilmesi vade oranlarının düşürülmesi ile üstüne bir de kredi kartı kullanımlarında bazı harcamaların taksitlendirilmesinin bitirilmesi kararı alındı. Gerçekleşen seçimler sonrasında yeni politikalar ile enflasyonu bastırmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni politikaları bankalarda da sıkılaşma adımlarının atılmasına sebep oldu. Bankalarda sıkılaşan adımlarla faiz oranları yükseltildi, vade oranları düşürüldü. BDDK internet sitesinde yapılan açıklama da; "Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alına

Yayın Tarihi: 09.08.2023 15:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

BDDK'nın Kredi Kartı Kullanımlarına Kısıtlamalar Getirme Kararı

BDDK'nın son açıklamasına göre kredi kartı kullanımlarının bazı harcamalarında birtakım kısıtlamalar getirildi.

BDDK'nın açıklamasına göre yeni ekonomi politikasında uygulanmaya başlanan maddelerin yanı sıra bankalarda da sıkılaşma adımları devam ediyor.

Faizlerin yükseltilmesi vade oranlarının düşürülmesi ile üstüne bir de kredi kartı kullanımlarında bazı harcamaların taksitlendirilmesinin bitirilmesi kararı alındı.

BDDK yeni karar aldı!

Gerçekleşen seçimler sonrasında yeni politikalar ile enflasyonu bastırmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni politikaları bankalarda da sıkılaşma adımlarının atılmasına sebep oldu.

Bankalarda sıkılaşan adımlarla faiz oranları yükseltildi, vade oranları düşürüldü.

BDDK'nın açıklaması ile beraber...

BDDK internet sitesinde yapılan açıklama da; "Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir." Denildi.