Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bengisu Avcı Molokai Kanalı'nı Başarıyla Geçti

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nı tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 19:16
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 19:16

Bengisu Avcı Molokai Kanalı'nı Başarıyla Geçti

Bengisu Avcı'nın Başarılı Molokai Kanalı Geçişi

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedeflerinin beşincisi olan Molokai Kanalı geçişini başarıyla tamamladı. Avcı, geçen yıl deniz anası nedeniyle iki saat kala yarıda bıraktığı bu parkuru, sponsoru Sidrex ile birlikte TSİ 05:28’de kulaç atmaya başlayarak tamamladı.

Parkur ve Zaman

Yaklaşık 42 kilometre uzunluğundaki Molokai Kanalı'nı 12 saat 10 dakika gibi bir sürede geçmeyi başaran Avcı, bu geçişiyle Hawai’ye doğru ilerledi.

Başarılar ve Hedefler

Önceden Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık gibi zorlu kanalları geçmiş olarak, Okyanus Yedilisi’nin beş parkurunu geçmeyi başaran ilk Türk kadın sporcu olma unvanını kazandı. İzmirli sporcu, Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru (Japonya) geçişlerini tamamladığında Okyanus Yedilisi'ni tamamlayan ilk Türk sporcu olacak.

Bengisu Avcı'dan Açıklama

Geçişin ardından açıklama yapan Bengisu Avcı, "Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum." dedi.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan...

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamladı.