Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş'ın Genç Yeteneği Yakup Arda Kılıç

Beşiktaş'ın genç yeteneği Yakup Arda Kılıç, Gaziantep FK maçında ilk kez Beşiktaş formasını giydi. U19 takımının hocası Serdar Topraktepe, Yakup Arda'nın performansını ve altyapıdaki çalışmaları anlattı.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 16:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Beşiktaş'ın Genç Yeteneği Yakup Arda Kılıç

Beşiktaş'ın Genç Yeteneği Yakup Arda Kılıç

Beşiktaş, Gaziantep FK'yı 2-0 yenerken Rachid Ghezzal'in sakatlanmasının ardından oyuna giren Yakup Arda Kılıç, kariyerinde bir ilki yaşadı. İlk kez Bodo/Glimt maçında kadroya giren 2005 doğumlu futbolcu, Gaziantep FK karşısında ise ilk kez Beşiktaş formasını giyme şansını buldu. 60 dakika sahada kalan Yakup Arda, taraftarları da heyecanlandırdı.

Teknik sorumlu Burak Yılmaz, maçından ardından U19 takımının hocası Serdar Topraktepe ve diğer altyapı hocalarına teşekkür ederken Beşiktaş'ımızın geleceği olan çocuklarımıza gözü gibi bakıp her konuda üzerlerine titreyen ve A Takım seviyesine çıkmaları için elinden geleni yapıp deneyimlerini aktaran tüm akademi antrenörlerimize ve U19 takımı sorumlusu Serdar Topraktepe hocam ile ekibine teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın U19 Takımı'nın Hocası Serdar Topraktepe'den Açıklamalar

Beşiktaş'ın U19 Takımı'nın hocası Serdar Topraktepe, Yakup Arda Kılıç başta olmak üzere akademideki çalışmalarını anlattı. Yakup Arda Kılıç iki kanatta da oynayabiliyor. 16 yaşından beri 2 senedir U19 takımında. Genelde biz oyuncularımızı gelişim sağlasın diye erken üst takımlara alıyoruz. Nevzat Demir Tesisleri'nde olmamızdan ötürü de A takıma yakınız. Buranın imkanlarını kullanmamız da çocuklara daha hızlı bir gelişim sağlıyor. Yakup çok süratli bir oyuncu. Rakip arkasına koşuları oldukça hızlı bir isim. Daha 18 yaşında. U19 takımında bu sezon ilk 5 maçta 5 gol attı. Kanatlarda oynamasına rağmen de gole giden bir futbolcumuz.

Beşiktaş'ın U19 takımında galibiyet odaklı oyun oynamadıklarını belirten Serdar Topraktepe, A takıma oyuncuları yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi. Hedeflerinin her sene A takıma en az iki oyuncu vermek olduğunu belirtti. Altyapıda birlikte hareket etmenin önemine değindi ve Serpil Hamdi Tüzün'ün katkılarını vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş taraftarının altyapıdan çıkan futbolcuları her zaman kolladığını ve yerli oyuncuların çıkması için zamanlamaya dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.