Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş'ın Yıldız Golcüsü Aboubakar, Karl Toko Ekambi'yi Takıma Önerdi

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Vincent Aboubakar, takıma Karl Toko Ekambi'yi önerdi ve transfer için baskı yaptı. Ekambi'nin Beşiktaş'a transfer olma şansı yükseldi.

Yayın Tarihi: 14.06.2023 19:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Beşiktaş'ın Yıldız Golcüsü Aboubakar, Karl Toko Ekambi'yi Takıma Önerdi

Beşiktaş'ın Şampiyonluk Hedefi

Beşiktaş, yeni sezonda şampiyon olmak için transferde hareketli günler geçiriyor. Teknik Direktör Şenol Güneş, takımdan ayrılan isimler sonrası hücum hattına takviye yapılmasını istemişti. Listesinde birçok isim bulunan Kartal'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Vincent Aboubakar'ın, flaş bir yıldızın alınması için siyah beyazlılara baskı yaptığı iddia edildi.

Aboubakar'ın Önerisi

Aactucameroun'da yer alan habere göre Aboubakar, vatandaşı Karl Toko Ekambi'yi Beşiktaş'a önermişti. Aboubakar'ın, Ekambi'nin transfer edilmesi için baskısını artırdığı yazıldı. Bu gelişme sonrası 30 yaşındaki Ekambi'nin, siyah beyazlılara imza atma şansının yükseldiği ifade edildi.

Karl Toko Ekambi Kimdir?

Bonservisi Lyon'da bulunan Karl Toko Ekambi, sezon ortasında Rennes'e kiralık olarak gitmişti. Haziran ayı itibariyle Lyon'a geri dönen Ekambi, Fransız ekibinde düşünülmüyor. Ekambi, Lyon'da kalması halinde taraftarların baskısı altında kalacağının farkında. Bu yüzden de yıldız oyuncunun yaz transfer döneminde gelen teklifleri değerlendirmesi bekleniyor. Toko Ekambi bu sezon Fransa'da 38 karşılaşmada boy gösterdi. Başarılı futbolcu bu karşılaşmalarda 9 gol ve 4 asistle oynadı. Güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olan Ekambi'nin, Lyon ile olan kontratı 2024 yılında sona erecek. 1.82 boyundaki isim, kariyerinde Villarreal, Angers ve FC Sochaux gibi ekiplerde de görev almıştı.