Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beykoz Belediye Meclisinde Taşınmaz Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclis toplantısında, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin taşınmaz tahsisi gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 14:39

Beykoz Belediye Meclisinde Taşınmaz Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi'nde Taşınmaz Tahsisi Görüşüldü

Beykoz Belediye Meclisi’ndeki önemli gündem maddelerinden biri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubesine ait bir taşınmazın tahsisi oldu. Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler yönetiminde gerçekleştirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Deliak'ın Açıklamaları

Toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, taşınmazın derneğe tahsisi konusunu ele aldı. Deliak, daha önceki meclis toplantısında, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 51 dönümlük arazi ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredilmesi önerisini sundu.

Deliak, bu devrin kamuda kalmasını ve belediyenin karşılaşabileceği maddi kayıplardan korunmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, Çubuklu Mahallesi'nde bulunan hobi bahçesinin ADD Beykoz Şubesi’ne 20 yıllığına tahsisine dair soru önergesi verdi.

Fiili Durum ve Eleştiriler

Beykoz Belediye Meclisi'nde görüşülmesi planlanan bu gündem maddesinin aradan geçen 20 güne rağmen komisyonda ele alınmaması dikkat çekti. Deliak, derneğin belirtilen taşınmazda tabelalarının asıldığına ve etkinlik düzenlediğine de dikkat çekerek, bu durumun meclis iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti. Deliak, "Meclisten henüz böyle bir karar çıkmadan, derneğin burada fiili olarak faaliyet göstermesi kabul edilemez," dedi.

Deliak, hukuki bir dayanağı olmadan belediyeye ait bir taşınmazın dernek tarafından kullanıldığını kaydederek, bunun teknik anlamda 'işgal' olarak nitelendirilebileceğini belirtti. Bu duruma dair Belediye Başkanı Köseler'den açıklama talep eden Deliak, tabelanın kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine...

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen belediyeye ait taşınmazın dernekçe kullanılmaya başlanması gündeme geldi.