Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beykoz Belediyesi Taşınmaz Satışını Meclisten Geçirdi

Beykoz Belediyesi, çeşitli mahallelerdeki 9 taşınmazın satışını meclisten onayladı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 13:09

Beykoz Belediyesi Taşınmaz Satışını Meclisten Geçirdi

Beykoz Belediyesi'nden Taşınmaz Satışı Onayı

Beykoz Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda, mülkiyeti belediyeye ait 9 ayrı taşınmazın satışını oy çokluğuyla kabul etti.

Toplantı Detayları

Toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler başkanlık etti. Elmalı, Akbaba, Örnekköy, Çengeldere, Çubuklu ve Cumhuriyet mahallelerinde yer alan taşınmazların satışı ele alındı.

AK Parti Üyelerinin Görüşleri

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, son beş yılda yalnızca iki taşınmaz satışı yapıldığını belirtti. Elmalı Mahallesi’nde satışı planlanan 3,5 dönümlük arsa için, mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda ayrılan alanın satışına karşı olduklarını ifade etti.

Deliak ayrıca, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki tarım arazisi olan 51 dönümlük alanın satışı ile ilgili endişelerini dile getirerek, "Bu arazinin tarım statüsünden çıkarılması, büyük bir kamusal zarara yol açabilir" dedi.

Başka bir AK Partili üye olan Sadullah Hasanoğlu, belediyenin mülk üretmekte ve bunlardan hizmet üretmekte herhangi bir sakınca olmadığını ifade etti. Yazılı planlarla belirlenmiş bir arazinin değerinin, belirlenmemiş bir arazi ile aynı olmayacağının altını çizdi.

CHP Üyelerinin Tepkileri

CHP'li üye Turgay Sucuoğlu, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki arazinin büyük bir kısmının Devlet Su İşleri taşkın-ıslah alanında kaldığını ifade etti; "Keşke arazi daha önce tarım alanından çıkarılmış olsaydı. Şu anda bunun belirlenmesi belirsiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gökhan Taneri Vural da söz konusu arazinin daha önceki yıllarda tarım arazisinden çıkarılma girişimlerinin sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

Sonuç

Tüm görüşmelerin ardından, İmar ve Hukuk Komisyonu raporunda yer alan satış kararları oy çokluğu ile kabul edildi. Beykoz Belediyesi, bu kararlarla birlikte çeşitli mahallelerdeki mülklerinden elde edeceği gelirle yeni hizmet projeleri için finansman sağlamayı hedefliyor.

Beykoz Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde belediye...

Beykoz Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde belediye hizmet binasında yapıldı.