Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biden'ın Adaylıktan Çekilmesi Netanyahu'nun Esir Takası Anlaşmasını Zayıflattı

Uzmanlar, Biden'ın adaylıktan çekilmesinin Netanyahu'nun anlaşma şansını zayıflattığını belirtiyor. Görüşmenin etkisi sınırlı kalabilir.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 15:02
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 15:02

Biden'ın Adaylıktan Çekilmesi Netanyahu'nun Esir Takası Anlaşmasını Zayıflattı

Biden'ın Adaylıktan Çekilmesi ve Netanyahu'nun Durumu

Uzmanlar, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekildiğini açıklamasının ardından, esir takası anlaşması için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya baskı yapma ihtimalinin zayıfladığını ifade ediyor.

Görüşmenin Önemi Sınırlı

Yediot Ahronot gazetesi yazarı Nahum Barnea, Biden ile Netanyahu arasında bir görüşme gerçekleşirse bunun öneminin sınırlı olacağını kaydediyor.Ayrıca, Biden ve Netanyahu'nun siyasi önceliklerinin değiştiğine dikkat çekiyor.

Biden, Netanyahu ile görüşme öncesinde, ABD'nin iç siyasi belirsizliklerle dolu bir dönemde bulunduğunu belirtiyor.

Esir Takası Anlaşmanın Geçmişi

İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'ya anlaşmayı onaylaması için baskı yaparken, Netanyahu'nun müzakere sürecindeki engelleri olduğu belirtiliyor. Eski Başbakan Yair Lapid, Netanyahu'ya uluslararası anlaşmaları duyurması çağrısında bulundu.

ABD'deki Politikalar ve Gelecek

Uzmanlar, Biden'ın görevinin sona ermesine kadar siyasi kararları önceliklendireceğinin altını çizerken, Netanyahu'nun bölgesel meselelerde Red anlamında irade eksikliği gösterdiğini belirtmektedir. Bider, görevi devredeceği süre boyunca kendi siyasi çıkarlarından başka bir şeyle ilgilenmeyecektir.