Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bir anda gelen baş ağrısına dikkat! Sıradan bir ağrı olmayabilir: Uzman isim açıkladı

Sebepsiz yere ortaya çıkan baş ağrısı insanların günlük hayatını büyük ölçüde etkiliyor. Peki sebepsiz baş ağrısının sebepleri neler? Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 21:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bir anda gelen baş ağrısına dikkat! Sıradan bir ağrı olmayabilir: Uzman isim açıkladı

Baş ağrısı başladığı zaman insanlar günlük hayatlarını epey etkiliyor. İnsanların hayatlarını zorlaştıran baş ağrısı ile ilgili uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SEBEPSİZ BAŞ AĞRISININ SEBEPLERİ

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur boynun sağ ve sol taraflarında kalpten beyne oksijenlenen atar damarların olduğunu söyledi. Alur açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 'Halk dilinde şah damarı olarak bilinen bu damarların iç kısmında plak adı verilen oksitlenmiş yağ ve kalsiyum birikimi daralma ya da tıkanma olduğu zaman karotis arter hastalığı oluşuyor. Bu hastalığın inme sebeplerinde epey etkisi oluyor. 

Sebepsiz Baş Ağrısı

Karotis arterlerdeki plaktan kopan kireç parçaları ya da kan pıhtılarının kan yoluyla beynin daha uzak bölgelerindeki damarları tıkayabiliyor ve felce sebep oluyor. Vücudun bir kısmında bazen yüz bölgesini içine alan çeşitli derecede güç kaybı ya da his kaybı yaşıyorsanız, konuşma ve anlama güçlüğü çekiyorsanız, bir gözünüzde veya ikisinde de ani görme kayıpları ya da görme keskinliğinde azalma varsa kesinlikle bir kalp damar uzmanına gitmeniz gerekiyor. Risk faktörleri değiştirilebilen ve değiştirilemeyen risk faktörleri olarak değerlendirilebilir. Değiştirilebilen ve önemsenmesi gereken faktörler sigara tüketimi, yüksek yağ tüketimi, kolesterol düzeyi, hipertansiyon, insülin direnci ya da diyabete bağlı yüksek kan şekerdir. Değiştirilemeyen risk faktörleri de yaş, erkek olmak, doğuştan pıhtılaşma problemi ve ramotolojik hastalıklar olarak değerlendirilebilir.'