Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM Konvoyuna Saldırı: İsrail Güçleri Hedef Aldı

Gazze'de BM konvoyuna ateş açıldı, hasar oluştu ancak can kaybı yaşanmadı. Philippe Lazzarini durumu kınadı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 10:34
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 10:34

BM Konvoyuna Saldırı: İsrail Güçleri Hedef Aldı

BM Konvoyuna Saldırı

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde BM'ye ait bir konvoya ateş açtığını bildirdi. Olayda bir BM aracında hasar meydana geldi ancak can kaybı yaşanmadı.

Philippe Lazzarini Açıklamada Bulundu

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımla olayı duyurdu. Lazzarini, saldırıya uğrayan konvoyun ağır ateş altında Kalafira bölgesinde olduğunu ve beş kurşun isabet eden zırhlı aracın ağır hasar gördüğünü belirtti.

Koordinasyon ve Güvenlik Uyarısı

Lazzarini, saldırıya uğrayan konvoyun hareketinin öncesinde İsrailli yetkililerle koordine edildiğini ve onaylandığını vurguladı. Ayrıca, konvoydaki araçların BM sembolleri taşıdığını ve ekibin BM yelekleri giydiğini ifade etti. İyi bir haber olarak, saldırıda can kaybı yaşanmadan BM ekibinin yoluna devam ettiğini ve Gazze’ye ulaştığını aktardı.

İnsani Yardım Çalışanları Hedef Olamaz

Lazzarini, “İnsani yardım çalışanları hedef olamaz. Sorumlular hesap vermeli.” şeklinde önemli bir uyarıda bulundu.

İsrail Ordusunun Saldırıları

İsrail’in Gazze'deki şiddetli saldırıları devam ederken, sık sık uluslararası yardım kuruluşlarını da hedef aldığı gözlemleniyor. Örneğin, 1 Nisan’da Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen bir saldırıda Dünya Merkez Mutfağı'nın (WCK) 7 çalışanı yaşamını yitirmişti. Bu olayda ekibin kuruluş logolarını taşıyan zırhlı araçlarla çatışmasızlık bölgesinde bulunduğu bildirildi.