Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BMGK Üyelerinden Gazze'deki UNRWA'ya Saldırılara Tepki

BMGK üyeleri, Gazze'de UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı birleşti ve acil eylem çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 20:36
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 20:36

BMGK Üyelerinden Gazze'deki UNRWA'ya Saldırılara Tepki

BMGK Üyeleri Gazze'deki UNRWA'ya Yönelik Saldırılara Karşı Uyardı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, Gazze'de Filistinli mültecilere yardım eden UNRWA'ya yönelik artan saldırılara karşı güçlü bir uyarıda bulundu. Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Güvenlik Konseyi'nin uluslararası hukuku ihlal edenleri durduramaması durumunda yetki ve gücünü sorgulaması gerektiğini belirtti.

İnsanlık İçin Harekete Geçme Zamanı

Gazze'deki insani durum üzerine düzenlenen oturumda, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassilly Nebenzia, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze'deki ateşkes planının etkisiz kaldığını ifade ederek, "BMGK üyeleri tekrar ateşkesi gündeme getirmesine engel olmaktadır" dedi. Nebenzia, UNRWA'nın savunulması çağrısında bulunarak, "Herkese UNRWA'yı savunmak için ayaklanma çağrısı yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Gazze'deki Trajediye Dikkat Çekildi

Cezayir'in BM Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, Gazze halkının acil eyleme ihtiyaç duyduğunu vurguladı. "Bu, insanlığımızı derinden sınayan bir facia. Sessiz kalamayız. Harekete geçmek zorundayız" diyen Bendjama, çocukların çığlıklarının bu odada yankılandığını belirtti.

UNRWA'nın Rolü ve Sorumluluklar

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, Gazze'deki trajedinin insanlığın ahlaki duyarlılığını test ettiğine dikkat çekerek, "İsrail'e tüm askeri operasyonlarını durdurması çağrısında bulunuyoruz" dedi. Fu, UNRWA'nın insani yardım konusundaki rolünü vurgulayarak, "Çin, UNRWA'ya yapılan saldırılara karşı güçlü bir karşı duruş sergiliyor" açıklamasında bulundu.

ABD'nin Yaklaşımı ve Güvenlik Uyarıları

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, İsrail'e insani yardım çalışanlarına yönelik saldırıları araştırma çağrısında bulundu. Wood, BM personelinin güvenliği için her türlü eyleme karşı çıkacaklarını belirtti.

İsrail'in Saldırganlığı ve Cezalandırılması Gerekenler

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "UNRWA'ya yönelik saldırıları terörizm olarak görüyoruz ve İsrail'in siyasi niyetinin milyonlarca Filistinliye zarar verme olduğunu düşünüyoruz" dedi. Mansur, acıyı dindirmek için güçlü adımlar atılması gerektiğini vurguladı.