Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Borsada Seçim Sonrası Beklentiler ve Fırsatlar

Borsada seçim sonrası beklentiler ve fırsatlar hakkında uzmanlar görüşlerini paylaşıyor. Ucuz fiyatlanan hisselerde fırsat olduğu belirtilirken, seçim sonrası ekonomi yönü ve kimlerin ekonomi dümende olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23.05.2023 14:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Borsada Seçim Sonrası Beklentiler ve Fırsatlar

Borsa İstanbul Seçimlerin İkinci Tura Kalmasıyla Değer Kaybetti

Bir önceki hafta 49 milyon olan hisse senedi yatırımcısı 19 Mayıs haftası itibarıyla 5 milyonun üzerine çıktı. Uzmanlar borsada uzun vadeli düşünme zamanı olduğunu belirtirken beklentili ve ucuz fiyatlanan hisselerde fırsat olduğunu söyledi.

Uzun Vadeli Yatırım İçin Mantıklı

Hisse senetlerindeki ucuz fiyatlamaya işaret eden verilere bakarak Borsa İstanbul'un aslında önemli potansiyel barındırdığını düşünüyoruz. Bu tarz gerilemelerde ve volatilitenin yüksek olduğu dönemlerde değerinin altında fiyatlanan hikayesi olan finansalları ve beklentileri güçlü hisselere uzun vadeli yatırım yapmak mantıklı bir strateji olarak öne çıkmaktadır.

Seçim Sonrası Beklentiler

Seçim sonrası ekonomi yönünün ne olacağı ve kimlerin ekonomi dümende olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Bu nedenle Borsa İstanbul'da dalgalı bir görünüm izlenebilir. Seçimden hemen önce yeniden bir pozisyonlanma ve hisse bazlı ayrışmalarla beraber sert hareketler görebiliriz.

Fırsatlar Devam Ediyor

Borsada fırsatlar devam ediyor. Özellikle seçim belirsizliğinin bitmesiyle bir rahatlama göreceğimiz düşünülüyor. Yatırımcılar özellikle ekonomi politikalarının netleşmesi ve neler olup bittiğini anlamak için bir süre daha 'bekle-gör' konumunda kalabilir. Bu nedenle muhtemel bir ralli zayıf da kalabilir ve endekste yükselişin devamında yatay bir hareketlilik izlenebilir.