Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bulgaristan Seçimleri İçin Çifte Vatandaşlardan Sandığa Gitme Çağrısı

Çifte vatandaşlar, 27 Ekim'de yapılacak Bulgaristan genel seçimleri için oy kullanmaya davet edildi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 13:35

Bulgaristan Seçimleri İçin Çifte Vatandaşlardan Sandığa Gitme Çağrısı

Bulgaristan Seçimlerinde Çifte Vatandaşlara Çağrı

Türkiye'de ikamet eden çifte vatandaşlar, 27 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Bulgaristan genel seçimlerinde oy kullanmaları için 168 sandık kurulacak.

UFUK ERTOP - Trakya'daki dernekler, Bulgaristan'daki genel seçimler için çifte vatandaşlara "sandığa gidin" çağrısı yaptı. Bulgaristan, 2021 yılından bu yana çeşitli seçimler gerçekleştirdi; en son 9 Haziran 2024'te erken genel seçim yapıldı.

Siyasi İstikrarsızlık ve Yeni Seçim

Bulgaristan'da siyasi istikrarın sağlanamadığı bir ortamda, 27 Ekim Pazar günü yeni seçimler düzenlenecek. Trakya'da bulunan derneklerin başkanları, çifte vatandaşların bu önemli seçimde sandık başına gitmelerini istedi.

Dernek Başkanlarının Açıklamaları

Kırklareli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Erol Ateş, seçimlerin daha önceki dönemlerden daha kritik olduğunu vurguladı. “Son seçimde Hükümet kurulamadığı için yeniden sandık başına gidiyoruz” diyerek, Hak ve Özgürlükler Hareketinin tarihi bir başarıya imza atarak 47 milletvekili çıkardığını belirtti.

Ateş, “Bu seçimde, katılımın yüksek olmasının önemine inanıyoruz. Yaşanan partisel ayrışmalar bizi durdurmamalı. Tüm çifte vatandaşlarımızın bu seçimde duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Babaeski Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Gülsüm Kaynaklar ise, “Bulgaristan'ın geçici hükümetlerle idare edildiğini unutmamalıyız. Seçim, Türk azınlığının haklarını savunan temsilcilerin mecliste bulunması açısından önemli” şeklinde konuştu.

Sonuç ve Çağrı

Kaynaklar, çifte vatandaşların yasal haklarını kullanmalarının önemine vurgu yaparak, “Herkes sandığa gitsin, demokratik haklarını kullansın” çağrısında bulundu. Seçimlerin, Türk azınlığı için umut dolu bir gelecek sunması dileğiyle, belirsizliklerin sona ermesini umuyoruz.

Trakya'daki derneklerden Bulgaristan'daki genel seçim için çifte vatandaşlara "sandığa gidin"...

Trakya'daki derneklerden Bulgaristan'daki genel seçim için çifte vatandaşlara "sandığa gidin" çağrısı yapıldı. Kırklareli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Erol Ateş, AA muhabirine açıklamada bulundu.