Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bureyc Kampı'ndan Zorunlu Göç: Binlerce Gazzeli Yola Çıktı

İsrail'in El Bureyc bölgesinde düzenlenecek operasyon nedeniyle binlerce Gazzeli bölgeyi terk ediyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 22:55
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 22:55

Bureyc Kampı'ndan Zorunlu Göç: Binlerce Gazzeli Yola Çıktı

Bureyc Kampı'ndaki Acil Göç Durumu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde daha önce "güvenli" ilan edilen El Bureyc bölgesinde operasyon düzenleneceğini bildirmesiyle, binlerce Filistinli zorunlu göç etmek zorunda kaldı.

Geçmişteki Güvenli Alanlar Artık Tehlikede

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de, zorunlu göç Filistinlilerin yaşamlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. İsrail'in, daha önce güvenli olduğu duyurulan El Bureyc'e yönelik askeri operasyon tehdidi, yerinden edilenlerin sayısını artırdı.

Yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile yola çıkan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu binlerce Gazzeli, araç bulamadıkları için yaya olarak bölgeden ayrılmaya çalışıyor.

Olası Saldırılara Karşı Tahliye Çağrısı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze kent merkezinde Eş-Şüheda ve El Bureyc bölgelerinde operasyon yapılacağını belirtti. Gerekçe olarak, bölge sakinlerinden "derhal ve geçici olarak" El-Mevasi'ye gitmeleri istendi.

Öte yandan, El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da yapılan şiddetli bombardımanda yarısı kadın ve çocuk olan 90 Filistinli yaşamını yitirdi. 7 Ekim'den bu yana süre gelen İsrail saldırılarında ise en az 39 bin 324 Filistinli hayatını kaybederken, 90 bin 830 kişi de yaralandı. İnsanlık Dramı Devam Ediyor

El Bureyc kampındaki bu acil durum, Gazze'deki insani krizin daha da derinleşmesine neden oluyor ve bölgedeki yaşam koşulları giderek zorlaşıyor.