Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Büyük Zafer'in 102. Yılı Londra'da Kutlandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı için düzenlenen resepsiyon büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 18:14
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 18:14

Büyük Zafer'in 102. Yılı Londra'da Kutlandı

Büyük Zafer'in Anma Töreni

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı dolayısıyla Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda özel bir resepsiyon düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Davetliler Arasında Önemli İsimler Vardı

Resepsiyona Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Gökhan Tozman katıldı. Ayrıca çok sayıda diplomatik misyonun temsilcisi de etkinlikte yer aldı.

Büyükelçi Ertaş'ın Açıklamaları

Büyükelçi Ertaş, açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zafer Bayramı mesajını aktardı. Mesajında Erdoğan; "Şehitlerimizin kahramanlığı, gazilerimizin kanı ve milletimizin fedakarlığı sayesinde kazanılan büyük zafer, bize her zaman rehberlik etmektedir" ifadelerini kullandı.

Ardından konuşmasını sürdüren Ertaş, kahraman Türk askerinin elde ettiği zaferin ardından Türkiye'nin çağdaş devletler arasında yerini aldığını vurguladı ve Atatürk ile tüm şehit ve gazileri saygıyla andıklarını belirtti.

Türkiye-İngiltere İlişkileri

Ertaş, Türkiye ve İngiltere arasındaki dostane ilişkilerin de her alanda ilerlediğini söyledi. Özellikle iki ülkenin de Avrupa Birliği üyesi olmayan NATO müttefikleri olarak daha güçlü bir işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Resepsiyonda Sunulan Lezzetler

Programın ilerleyen bölümlerinde, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla hazırlanan özel video klip izletildi. Bunun yanı sıra davetlilere Türk mutfağının en güzel örnekleri sunuldu.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla...

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla resepsiyon verildi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, programda konuşma yaptı.