Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Candan Kardeşlerin Yargı Süreci Devam Ediyor

Candan kardeşlerin yargılamasında Alisya Bahar Candan'ın tahliyesi sonrası yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 22:43
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 22:43

Candan Kardeşlerin Yargı Süreci Devam Ediyor

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşlerin Davası

Sosyal medya dünyasının tanınmayı başaran isimlerinden Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek’in de yer aldığı 21 sanık, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçları nedeniyle yargılanmalarına devam ediliyor. Duruşma, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

Tahliye Kararı ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Yargılama sürecinde Alisya Bahar Candan'ın bulunduğu tutuklu sanıklardan 6'sı için yurt dışına çıkış yasağıyla birlikte tahliye kararı verildi. Candan’ın ablası Gülnihal Çiçek, duruşmada yaptığı savunmada, "Masum olduğumuzu düşünüyorum. Kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum," şeklinde konuştu.

Gülnihal Çiçek’in Duruşma Sonrası Açıklamaları

Duruşma sonrası Gülnihal Çiçek, tahliye kararını duyduktan sonra mutluluğunu adliye önünde ifade etti. "Kardeşinize ilk ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise, "'Yaz meyvesi tadında dondurma gibisin Bahar' diyeceğim," yanıtını verdi.

Baba Hakan Candan'ın İfadeleri

Candan kardeşlerin babası Hakan Candan, yaşadıkları sürecin zor olduğunu belirterek, "Zor, acı bir süreçti. Bundan sonra doğru şeyler yapmanın peşinde olacağız. İnşallah adalet yerini bulacaktır,” dedi.

İddianame ve Cezalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 38 müşteki ve 1 müşteki sanıkla birlikte Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan’nın da yer aldığı 21 sanığı kapsıyor. Alisya Bahar Candan için 14 yıl ile 44 yıl arasında, Gülnihal Çiçek için ise 8 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi. Gülnihal Çiçek, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı.