Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çene Uyuşması Neden Olur?

Çene uyuşması, çene bölgesindeki mental sinirlerde hasara yol açabilecek çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. Bu etkenler arasında darbe almak, diş problemleri, kalp problemleri, trigeminal nevralji ve diğer hastalıklar yer alır. Çene uyuşmasının altta yatan nedenini bulmak için bir diş doktoruna başvurabilirsiniz. Masaj yapmak, B vitaminleri almak ve hastalık tedavileri çene uyuşmasını hafifletebilir.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 15:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Çene Uyuşması Neden Olur?

Çene Uyuşması Neden Olur?

Çene uyuşması, çene bölgesindeki mental sinirlerde hasara yol açabilecek çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. Bu etkenler arasında darbe almak, diş problemleri, kalp problemleri, trigeminal nevralji ve diğer hastalıklar yer alır.

Darbe Almak ve Diş Problemleri

Çene uyuşmasına darbe etkenleri, gömülü diş, diş apseleri, diş çürükleri gibi diş problemleri neden olabilir. Diş tedavileri ve uyuşturucu müdahaleler de çene uyuşmasına yol açabilir.

Kalp Problemleri

Kalp sorunları göğüs ve sol koldan başlayarak çenede de uyuşmaya neden olabilir.

Trigeminal Nevralji

Trigeminal sinirlerdeki uyarılma veya tahrişe neden olan sorunlar çene uyuşmasına yol açabilir. Trigeminal nevralji, saniyeler süren keskin yüz sancısına neden olan bir örnektir.

Diğer Hastalıklar

Multipl skleroz, kist veya tümör, kanser gibi hastalıklar da çene uyuşmasına neden olabilir.

Çene Uyuşması Nasıl Geçer?

Çene uyuşmasının altta yatan nedenini bulmak için bir diş doktoruna başvurabilirsiniz. Masaj yapmak, B vitaminleri almak ve hastalık tedavileri çene uyuşmasını hafifletebilir.