Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'den Terra Santa Manastırı Tahliyesine Sert Tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'na yapılan tahliye kararını protesto etti.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 14:36
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 14:36

CHP'den Terra Santa Manastırı Tahliyesine Sert Tepki

CHP'liler Terra Santa Manastırı İçin Bir Araya Geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'nda yapılan tahliye kararına karşı protesto düzenledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu karar, yerel yönetimlerinde yürüttüğü hizmetleri sekteye uğrattığı iddialarıyla geri çevrildi.

Tahliye Kararına Tepki Var

Özgür Çelik, Beyoğlu Belediyesine tahsis edilen Terra Santa Manastırı'nın tahliye edileceğini açıklayarak, bu durumun ilçedeki hizmetleri kısıtlamayı amaçladığını belirtti. Çelik, "Buraya günde binlerce genç ziyaret ediyor, kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bu durumu baltalayarak Beyoğlu halkını cezalandırıyorsunuz," şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Güney'in Açıklamaları

Başkan Güney ise, Terra Santa Manastırı'nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 22 Aralık 2022 tarihinde 10 yıl süreyle kültür, sanat ve gençlik merkezi olarak tahsis edildiğini ifade etti. Ancak maruz kalacakları tahliye işleminin, polis zoruyla gerçekleştirileceği bilgisinin kendilerine ulaştığını duyurdu.

Bu gelişmeler, CHP'nin Beyoğlu'ndaki gençlere ve halkına sunduğu hizmetlerin devamlılığına olan inancını vurguladı ve tepkilerini hız kesmeden sürdüreceklerini gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve...

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve beraberindekiler, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'nda Beyoğlu Belediyesine yönelik tahliye kararına tepki gösterdi.