Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'un Normalleşme Açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, normalleşme sürecine ve sahipsiz hayvanlara yönelik yasaya dair açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:45
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'un Normalleşme Açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki normalleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bulut, "Türkiye'de anormallikler normalleşmişti, biz şimdi o anormalliklerin kalkması ve normal insanların birbirine 'merhaba' diyeceği bir evreye dönmesini istiyoruz." dedi.

Sahipsiz Hayvanlar Üzerine Yasa Teklifi

Gazetecilerin sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi hakkında yönelttiği soruya yanıt veren Bulut, bu yasaya karşı direnç göstereceklerini belirtti. "Sonuçta zoraki bir yasa çıkartılmaya çalışılıyor. Halka, muhalefet partilerine rağmen. Biz de İçtüzük'teki var olan maddelerin tümünü kullanarak bu yasa tekliflerinin çıkmaması için uğraş vereceğiz." diyerek, yasamanın önünde engel olmayı hedeflediklerini ifade etti. “Korku ve Cezayla Yönetilmez”

Teklifin yasalaşması halinde kamu görevlilerine uygulanacak cezalar hakkında konuşan Bulut, "Bunu korku ve cezayla yaptıracak olması, bunun ne kadar sakat bir yasa hazırlığı olduğunun göstergesi." şeklinde ifadelerde bulundu.

Belediyelerin Borç Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelerin SGK'ye olan borçları üzerine yaptığı açıklamalara değinen Bulut, CHP'li büyükşehir belediyelerinde borç bulunmadığını, yalnızca AK Parti'den CHP'ye geçmiş olan 3 ilde borçların mevcut olduğunu vurguladı.

Normalleşme Sürecinin Önemi

"Ülkede uzun zamandır bir kutuplaştırıcı siyaset var ve buradan nasiplenen bir iktidar partisi var." diyen Bulut, ülkenin normalleşmesi için toplumun ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin iktidara gelmesiyle birlikte daha önce eleştirilen politikalara devam edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

TBB'deki Yapılanma ve İstihdam

Türkiye Belediyeler Birliği'nde (TBB) CHP'ye yakın isimlerin istihdam edilmesine dair sorulara yanıt veren Bulut, "Burada önemli olan, eş, dost, akraba niteliğinde bir atamanın olup olmadığı." ifadesini kullandı.

Şam Ziyareti

Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye'nin başkenti Şam'a gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretle ilgili de bir talep oluştuğunu ve buna yönelik cevap beklediklerini dile getirdi.