Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da Terör Saldırısını Değerlendirdi

Özgür Özel, Diyarbakır'da terör saldırısına ilişkin MYK ve PM üyeleriyle önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:23
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:41

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da Terör Saldırısını Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da Toplantı Düzenledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısının ardından Diyarbakır'da önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

MYK ve PM Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile bir araya gelen Özel, terör olayını değerlendirip durum hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren bu toplantı sonrasında, Özel bölge ziyaretlerini iptal ederek Ankara’ya dönüş kararı aldı.

Esnaf Ziyareti ve Hatıra Anması

Özel, Ankara'daki terör saldırısından önceki saatlerde, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Gazi Caddesi’nde esnafı ziyareti gerçekleştirdi ve vatandaşlarla görüşmeler yaptı. Daha sonra Dört Ayaklı Minare'nin önüne geçerek, 9 yıl önce öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Özel, "Bir gün bu cinayetin de tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi'nin hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz. Onu rahmetle ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye ve STK Ziyaretleri

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilerle bir araya gelen Özel, ayrıca Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nü de ziyaret ederek, Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve yöneticilere 1. Lig’e yükselişlerini kutladı.

Bunun yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne de giden Özel, Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ile görüşerek, atanmışlar sorununa dikkat çekti. Özel, "Belediye başkanının yerine gelecek kişinin belediye meclisi tarafından seçilmesi gerektiğini" vurguladı. Küçük ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parti Üyeleriyle Beraberlik

Özel’in ziyaretlerinde, CHP Genel Başkan yardımcıları Burhanettin Bulut ve Meryem Gül Çiftci Binici ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya'nın yanı sıra, Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ)...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü. Bu arada Özel, Ankara'daki terör saldırısından önceki saatlerde Diyarbakır'daki temasları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyarette bulundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük (solda) ile görüştü. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özel, gazetecilere açıklamalarda bulundu.