Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Clubhouse Yeniden Yapılandı: Sesli Sohbetlerle Geri Döndü

COVID-19 salgını döneminde bir anda parlayan, ama sonrasında düşüşü de çıkışı gibi hızlı olan Clubhouse uygulaması, yeni grup sohbetleriyle kendini yeniden yapılandırıyor. Uygulama, sesli mesajlarla paylaşılabilen sohbetlerin odak noktasına yerleştirildiğini açıkladı. Canlı sosyal sesli odaları özelliği ise hala mevcut.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 15:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Clubhouse Yeniden Yapılandı: Sesli Sohbetlerle Geri Döndü

COVID-19 salgını döneminde bir anda parlayan, ama sonrasında düşüşü de çıkışı gibi hızlı olan Clubhouse uygulaması - biraz farklı bir biçimde de olsa - geri döndü.

Sosyal sesli odaları popülerleştiren uygulama, şirketin bir blog yazısında ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, 'sohbetler' adı verilen yalnızca sesli olan yeni grup sohbetleriyle 'daha çok bir mesajlaşma uygulaması gibi olmak için' kendini yeniden yapılandırıyor.

Bir sohbeti, sesinizle katkıda bulunduğunuz bir grup Instagram hikayesi gibi düşünün. Bir sesli mesaj kaydederek bir sohbet başlatıyorsunuz ve ardından bu sohbeti arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Onlar da kendi ses kayıtlarını ekleyerek bir tür sesli kolaj / sohbet oluşturabiliyor.

Uygulama bu yeni sohbetler için tamamen yeniden tasarlandı. Yeni güncellenen uygulamayı açtığınızda, yeni bir sohbet başlatmanız ve paylaşmanız isteniyor. Sohbetler aynı zamanda uygulamadaki yeni ana sekmede ilk görülen şey ve Clubhouse kullanan arkadaşlarınız varsa, onların sohbetleri de ana sekmede görünecek gibi görünüyor.

Clubhouse Nedir? Clubhouse Kimin? Clubhouse Davetiyesi Nasıl Alınır?

Clubhouse'u popüler yapan canlı sosyal sesli odaları hala oluşturabiliyorsunuz, ancak bu özellik biraz gömülü kalmış gibi görünüyor. Yine de Clubhouse, canlı odaların 'Clubhouse'un merkezi bir parçası olmaya devam edeceğini' söylüyor.

Revize edilen uygulama iOS ve Android'de mevcut.