Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Halil Kahraman Gazze Sınırında

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Halil Kahraman Gazze sınırında roket saldırısına tanık oldu. Fulya Öztürk, o anları ve son izlenimlerini aktardı. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken, kara harekatı hazırlığı da tamamlanmış durumda. Bölgedeki insani durum ise her geçen dakika kötüleşiyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu ziyareti de kritik bir öneme sahip. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına roket saldırıları sürüyor. İsrail ordusu gece gündüz Gazze sınırına sevkiyat yapıyor.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 22:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Halil Kahraman Gazze Sınırında

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Halil Kahraman Gazze sınırında

Roket CNN TÜRK ekibinin yakınına düştü. Fulya Öztürk o anları ve son izlenimlerini aktardı. Fulya Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Gazze sınırındayız. Yaklaşık 1,5 saat önce Hamas güçleri Gazze Şeridi'nden roket saldırısı gerçekleştirdi. Demir Kubbe bunu havada imha etti ama sık sık günlerdir duyuyoruz sesleri. Demir Kubbe'nin imha edemediği zaman bazı noktalara düşüyor. Bizim de tedirgin olduğumuz an yaşadık. Bir anda sirenler çalınca hemen arabadan çıktık sığınağa doğru gitmeye çalıştık. Halil de o esnada kayıttaydı. Biz o anlarda hemen sığınağa gitmeye çalıştık. 3 roket atıldı. Bir roketin düştüğü söyleniyor. Çok yoğun bir patlama sesi de duyduk. Burada hep siren sesleri duyuyoruz.

SINIR HATTINDA SON DURUM NE?

Şu an tam sınır hattındayız. Bir yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana 3 bin kişi hayatını kaybetti İsrail saldırılarında. Yaklaşık yarım saat önce burada yine Demir Kubbe devreye girdi. Burası kritik bir nokta askerlerin geçişi de oluyor. Burada bu manzarayla çok karşılaşıyoruz. En önemli ziyaret Biden'ın yapacağı ziyaret. ABD'nin içeride kendi vatandaşları olduğu için o vatandaşlar tahliye edilmeden kara harakatı yapmasını istemiyor. Cephe hattına baktığımız zaman kara harekatı hazırlığı büyük oranda tamamlanmış durumda. Bazı askeri yetkililer kısmi bir kara harekatı yapılacağını söylüyor. İçeride can kayıpları artıyor. Bölgedeki insani dram her geçen dakika büyüyor. Hastanelerin durumu ortada. Bazı hastaneler hizmeti durdurmuş durumda. Gazze'de yakıt kıtlığı nedeniyle hastanedeki jeneratörler durmaya başladı. Bugün Almanya'dan yine açıklama var. İsrail, Biden'ın ziyareti bitene kadar kara operasyonu başlatmayacak. Yarından sonra tablo ne olur bunu göreceğiz.

BIDEN'DAN KRİTİK ZİYARET

Ürdün Devlet Medyası, ülkenin Çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu ziyaretine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Biden, Ürdün'de Filistin ve Mısırlı yetkililerle temaslarda bulunacak.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 11'inci günde devam ederken, Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına roket saldırıları sürüyor. A Haber Programlar Müdürü Emine Kavasoğlu ve kameraman Niyazi Kurt'un görüntülediği anlarda Kassam Tugayları tarafından fırlatılan roketler Sderot kent merkezine düştü. O anlar A Haber ekranlarına böyle yansıdı.

GAZZE SINIRINA SEVKİYAT GECE GÜNDÜZ SÜRÜYOR

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların ardından İsrail ordusu Gazze'ye yönelik hava operasyonlarına aralıksız devam ediyor. İsrail ordusu bir yandan da kara operasyonu için Gazze sınırına askeri yığınak yapıyor. Yüzlerce tankı Gazze sınırında konuşlandıran İsrail ordusu sevkiyatlarına ara vermiyor. İsrail'in gece gündüz Gazze sınırına getirdiği tank ve zırhlı araçlar çeşitli cephelere dağıtılıyor.

İSRAİL REFAH SINIR KAPISI'NI VURDU ANONSU DUYUNCA BÖYLE KAÇTI

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN