Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çocukların Ağız ve Diş Sağlığında Paketli Ürün Tüketimi Sınırlandırılmalı

Uzmanlar, çocukların diş sağlığı için paketli gıda tüketiminin azaltılması gerektiğini vurguluyor.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 12:45
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 12:45

Çocukların Ağız ve Diş Sağlığında Paketli Ürün Tüketimi Sınırlandırılmalı

Çocukların Diş Sağlığı İçin Önlemler Alınmalı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Dr. Zeynep Öztürk, çocukların ağız ve diş sağlığını korumak amacıyla paketli gıda tüketiminin sınırlanması gerektiğini belirtti.

Önemli Tavsiyeler

Dr. Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların dişlerinin düzenli kontrol edilmesi ve ailelerin ilk dişin çıkmasından sonra diş hekimine gitmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, 1 yaşından itibaren gece beslenmesinin sona ermesi gerektiğini ve her beslenme sonrası dişlerin temizlenmesinin şart olduğunu söyledi.

Diş Fırçalama Alışkanlıkları

Dr. Öztürk, çocuklar için diş fırçası ve macunu kullanımının aile desteğiyle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, 10 yaşına kadar çocukların diş fırçalamalarına ailelerin eşlik etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Paketli Ürün Tüketimi Üzerine Açıklamaları

Çocukların paketli gıda tüketimini sınırlamanın gerekli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Her ne kadar bu ürünlerin tüketiminden kaçınmak zor olsa da, sınırlı tüketim sonrası diş fırçalamaya yoğunlaşmalıyız,” dedi. Ayrıca, bazı sistemik hastalıkların diş çürüklerine zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

Beslenme Düzeninin Önemi

Öztürk, çocukların sağlıklı beslenme düzeninin diş sağlığı üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, paketli gıdaların artışının diş çürüğü riskini artırdığını söyledi. Çocukların diş fırçalama alışkanlıklarının aile eşliğinde günde iki kez, her seferinde en az iki dakika sürmesi geldiğini vurguladı. Bunun yanı sıra, erken yaşta kaybedilen dişlerin, daimi dişlerin sağlıklı bir şekilde çıkması için kritik bir öneme sahip olduğunu ekledi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Öztürk, çocukların dişlerinde çürüklere neden olan ve ağız sağlığını bozan paketli gıda tüketiminin sınırlanması gerektiğini söyledi.