Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Comanchero Çetesi Operasyonu: Lider Yakalandı, 37 Şüpheli Tutuklandı

Avusturalya merkezli Comanchero çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda lider yakalandı ve 37 şüpheli tutuklandı. Çete, uluslararası boyutta uyuşturucu ticareti, adam öldürme, silahlı yağma gibi suçları işlemekteydi. Operasyon sonucunda 4,5 milyar TL değerinde malvarlığına el konuldu.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 10:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Comanchero Çetesi Operasyonu: Lider Yakalandı, 37 Şüpheli Tutuklandı

Avusturalya merkezli küresel çapta faaliyet gösteren Comanchero isimli Uluslararası Silahlı Organize Suç Örgütünün sözde lideri Mick Hawi 2018 yılında öldürülmüştü.

Örgütün sözde lideri Mark Douglas Buddle 2022 yılında KKTC'de yakalanarak Avusturalya makamlarına teslim edilmişti. Suç örgütünün lider kadrosunda yer alan Hakan Ayık (REİS) ve Duax Hohepa Ngakuru örgütün yönetimini devralarak suç faaliyetlerine devam etmişti.

UYUŞTURUCU TİCARETİ, GELİRİ TÜRKİYE'DE AKLAMA

Örgütün Türk vatandaşı yönetici ve üyeleri ile birlikte yabancı uyruklu örgüt üyelerinin de Türkiye'ye gelerek suç faaliyetlerini devam ettirdikleri ve Güney Amerika'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Güney Kore ve Güney Afrika üzerinden Avusturalya, Hollanda ve Hong Kong'a ulaştırmaya çalıştıkları ve küresel çapta işledikleri suçlardan elde ettikleri geliri ülkemizde aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

4,5 MİLYAR LİRAYA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Comanchero örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. MASAK raporları doğrultusunda 55 şüpheli şahsa ait yaklaşık 4,5 milyar TL değerindeki malvarlıklarına el konuldu.

KIRMIZI VE MAVİ BÜLTENLE ARANIYORLARDI

Operasyon kapsamında, aralarında Hakan Ayık, Duax Hohepa Ngakuru, Hakan Arif Tavukçu, Barış Tükel, Erkan Yusuf Doğan, Jimmy Avaijan, Sibel Arif ve Alp Öztürk'ün de bulunduğu 37 şüpheli yakalandı. Bu şüpheliler arasında kırmızı ve mavi bültenle arananlar da bulunmaktadır.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu koordine eden kurumları ve emeği geçenleri tebrik ederek, organize suç örgütlerine karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.