Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çorum'da Kadınlara Yönelik CNC Operatörlüğü Eğitimi Başlıyor

Çorum'da yapılan yeni proje ile kadınlar CNC operatörlüğü eğitimi alarak imalat sanayisinde yer alacaklar.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 21:15

Çorum'da Kadınlara Yönelik CNC Operatörlüğü Eğitimi Başlıyor

Çorum'da Kadınlar için Yeni Fırsat

Çorum'da, imalat sanayisinde kadınların aktif rol almasını desteklemek amacıyla CNC operatörlüğü eğitimi başlatılıyor. Bu kapsamda, Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle "Çorum Sanayinde Kadın Eli Projesi" hayata geçirildi.

Proje Detayları

Vali Zülkif Dağlı, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle protokole imza atarak projeyi resmileştirdi. Bu iş birliği ile kadınların mesleki beceriler kazanarak iş gücünde daha fazla yer alması bekleniyor.

Kayıtlı Kadın İstihdamındaki Artış

Projenin hedeflerinden biri, Çorum'un sanayisinde nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve kadınların kayıtlı istihdam oranını artırmak. 2012 yılında %21 olan kayıtlı kadın istihdamı, 2023 itibarıyla %37'ye yükseldi. Bu büyüme, Çorum'u Türkiye genelinde kadın istihdamında 37'nci sıradan 26'ncı sıraya çıkardı.

Geleceğe Yönelik Hedefler

2028 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranının %40'a, istihdam oranının ise %36'ya ulaşması planlanıyor. Bu doğrultuda, kadınların ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim alarak iş gücüne katılması büyük bir öneme sahip.

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer...

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer edinmelerine olanak sağlanacak. Proje kapsamında Vali Zülkif Dağlı (ortada), Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal (solda) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika Dicle (sağda), iş birliği protokolüne imza attı.