Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çorum'da Tarımsal Üretim Planlaması Tanıtıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, Çorum'da yeni tarımsal üretim planlaması hakkında bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 20:08
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 20:08

Çorum'da Tarımsal Üretim Planlaması Tanıtıldı

Gizligider'den Öngörülebilir Tarımsal Üretim Modelleri

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Çorum'da düzenlenen "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" toplantısında yeni üretim planlaması hakkında önemli bilgiler paylaştı. Gizligider, "Sistemin en güzel yanı öngörülebilirlik, yani artık kim ne yaparsa neyle karşılaşacağını biliyor olacak" dedi.

Yeni Destek Modelleri ve Gereksinim

Toplantıda, Türkiye’nin tarım sektörünü güçlendirmeye yönelik hazırlanan devrim niteliğindeki planlamalardan bahseden Gizligider, "Bu, devlet aklıyla ortaya konan bir modeldir. Türkiye, 20 yıldır tarımsal üretim konusunda belirsizliklerle boğuşuyordu. İhtiyacımız olan, neyi, nerede, ne kadar üreteceğimizi belirleyen bir sistemdir" ifadelerini kullandı.

Nüfus Artışı ve Tarımsal Üretim

Gizligider, dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyara ulaşmasının beklendiğini vurguladı ve Türkiye'nin bu bağlamda üretim planlamasına geçmeyi artık erteleyemeyeceğini belirtti. "Türkiye, tarımsal gayrisafi yurt içi hasılasıyla dünyada 10'uncu, Avrupa'da ise 1'inci sıradadır" dedi.

Tarım Desteklerinin Artışı

Çiftçilere sağlanacak destekleri de değerlendiren Gizligider, desteklerin yer yer 3 kat, 4 kat artacağını ifade etti. Suyun önemine değinerek, artık çiftçilere nerede neyi ekmelerinin gerektiğini belirteceklerini vurguladı.

İşlenmeyen Tarlaların Kiralanması

Gizligider, iki yıl boyunca işlenmeyen tarlaların devlet tarafından kiralanacağını ve bu arazilerin yerel halka öncelikli olarak verileceğini açıkladı. "Devlet, bu toprakların boş durmasına izin vermeyecek" şeklinde konuştu.

Gelecek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar

Son olarak, tarımsal hibe ve kredi sisteminin sadeleştirileceğini belirten Gizligider, hayvancılıkla ilgili de kadınlar ve gençlere yönelik ilave desteklerin sağlanacağı müjdesini verdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" tanıtım toplantısı için geldiği Çorum'da, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarını inceledi.