Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhur İttifakı Yeni Anayasa Çalışmalarına Başlıyor

Cumhur İttifakı yeni anayasa çalışmalarına başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı açılışında yeni anayasa çağrısının ardından AK Parti heyeti, muhalefet partilerine ziyaret turuna başlıyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 22:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Cumhur İttifakı Yeni Anayasa Çalışmalarına Başlıyor

Anayasa Görüşmeleri

Anayasa görüşmelerinin komisyon aşamasının yeni yıl ya da bütçe görüşmelerinden sonra başlaması bekleniyor. Cumhur İttifakı yeni anayasa için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı açılışında yeni anayasa çağrısının ardından AK Parti heyeti, muhalefet partilerine ziyaret turuna başlıyor.

Bugün AK Parti heyetinin CHP ile ziyaret turuna başlaması beklenirken, süreç yönetimi ele alınacak. AK PARTİ BU HAFTA TBMM’DEKİ GRUPLARI ZİYARET EDECEK

İktidar yerel seçim stratejisini anayasa üzerinden yapmaya hazırlanıyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Tüm milletvekillerini, tüm toplumsal kesimleri, bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla, yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz” açıklamasının ardından AK Parti heyeti, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında bugün parti ziyaretlerine başlayacak. Ziyaretlerin CHP, MHP, İYİ Parti, HDP/YSP ve Saadet Partisi gruplarıyla bu hafta içi yapılması planlanıyor. HDP/YSP ziyaretlerinin yerel seçim sürecine damga vurması beklenirken, kayyım ve yerel yönetim konularının bu ziyarette gündeme geleceği belirtiliyor.

Görüşmeler Bütçe Görüşmesinden Sonra Başlayacak

Ziyaretler kapsamında AK Parti, yeni anayasa çalışmasını komisyona taşımayı planlıyor. Söz konusu sürecin bütçe görüşmelerinden sonra başlayacağı aktarılıyor. Aynı zamanda daha önce yapılan anayasa çalışmalarının da masaya geleceği belirtiliyor. Muhalefet partilerinin anayasa çalışmalarına destek verebileceği ifade ediliyor. AK Parti yeni anayasa için sendika, dernek ve meslek kuruluşlarının kapısını da çalacak.