Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve terörle mücadele kararlılığını yineledi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 11:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan'daki Temaslarını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Başarılı bir Türkiye hedefinin gerçekleştirilmesi için terörün tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Terör Saldırısına Cevap Verilecektir

Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yapılan terör saldırısını kınadı. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, "Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren iki terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Saldırının intikamı kat kat fazlasıyla verilmeye başlanmıştır," ifadesini kullandı.

Terörle Mücadele Stratejisi

Başkan Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "Hedefimiz terörsüz bir Türkiye'yi inşa etmektir. Bu yolda destek almanız gereken her platformda destek isteyeceğiz," dedi.

BRICS Zirvesinin Önemi

Tataristan'daki BRICS Zirvesi'nde Orta Doğu’daki gelişmeleri ve İsrail'in saldırganlığını ele aldıklarını aktaran Erdoğan, zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Ülkelerin ekonomik işbirlikleri üzerine stratejiler geliştirdiklerini açıkladı.

Kahramanların Mücadelesi

Erdoğan, "Kahramanlarımız canları pahasına TUSAŞ'ı savunmuşlardır. Hain saldırıda 5 şehidimiz var. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu gözünü kan bürümüş canilerle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz," dedi.

Gelecek Hedefleri

Erdoğan, gelecekte terörü kaynağında yok etme stratejisini sürdüreceklerini belirtti. Hükümetin kararlılığına vurgu yaparak birliğe ve beraberliğe dikkate aldı. "Bu vatanı aydınlık yarinlara taşımaya kararlıyız," dedi.Özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve uluslararası ilişkilerdeki stratejik adımlarını yeniden ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Rusya'ya bağlı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Uçakta, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz (ayakta sağ 3) de yer aldı.