Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu Konuşması Kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu'ndaki hitabını üç dilde kitaplaştırdı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 10:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu Konuşması Kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu'nun Anlamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasını kitaplaştırdı. Bu eser, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlandı ve Erdoğan'ın insanlığa yönelik önemli mesajlarını gelecek nesillere ulaştırmayı hedefliyor.

Önemli Çıkışlar ve Temel Mesajlar

Kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Daha adil bir dünya mümkün" temasıyla, özellikle Gazze’de yaşanan trajediyi ve pek çok ülkenin sessiz kaldığı sorunları gündeme getirdiği vurgulanıyor. Konuşmasında, Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanabilmesi için, Filistin halkına yönelik zulmün sona ermesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Gazze'deki İnsani Drama Dikkat Çekildi

Kitapta ayrıca Gazze'deki insanlık dramının fotoğraflarla sergilendiği dikkat çekiyor. Erdoğan, konuşmasında acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması ile birlikte insani yardımların engellenmeden ulaşması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Sorunlara Dair Görüşler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda uluslararası konuya değindiği de belirtiliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğu gerçeği ve Sudan’daki çatışmalar gibi konularda açıkça görüşlerini aktardı.

Dünya 5'ten Büyüktür

Erdoğan’ın tarihi hitabındaki en çarpıcı sözü "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesi oldu. Bu, uluslararası barışın yalnızca beş ülkeden ibaret bir ağa bırakılmayacak kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına tüm dünyaya önemli çağrılarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına tüm dünyaya önemli çağrılarda bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki hitabı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kitaplaştırıldı. Türkçe, İngilizce ve Arapça hazırlanan kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu kürsüsünden dünyaya ve uluslararası topluma, vicdanları acıtan sorunlarla ilgili yaptığı önemli çağrıların gelecek nesillere rehberlik etmesini amaçlıyor.