Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Onayı ile İşçi Maaşlarına Yüzde 94 ve Sosyal Yardımlara Yüzde 80 Zam

Cumhurbaşkanı onayı ile işçilere %60 ve 84 oranında zam yapıldı. Üstelik sosyal yardımlara da zam var. Asgari ücretlilere son dakika müjdesi olarak açıklandı. Emekli maaş zammı kamu işçilerine gelen zam ve memur maaş zammı sonrası Asgari ücretli işçilere de yeni bir müjdeli haber verildi. İşçi maaşlarına da zam geldi. Yapılan zam oranı da belli oldu. Cumhurbaşkanı onayı ile işçilere %60 ve 84 arasında maaş zammı uygulanıyor. Ayrıca maaş zammına ek olarak sosyal yardımlara da zam yapıldı.

Yayın Tarihi: 30.07.2023 18:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Cumhurbaşkanı Onayı ile İşçi Maaşlarına Yüzde 94 ve Sosyal Yardımlara Yüzde 80 Zam

Cumhurbaşkanı Onayı ile İşçi Maaşlarına Yüzde 94 ve Sosyal Yardımlara Yüzde 80 Zam

Son dakika zam haberi ajanslara bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı onayı ile işçilere %60 ve 84 oranında zam yapıldı. Üstelik sosyal yardımlara da zam var. Asgari ücretlilere son dakika müjdesi olarak açıklandı. Emekli maaş zammı kamu işçilerine gelen zam ve memur maaş zammı sonrası Asgari ücretli işçilere de yeni bir müjdeli haber verildi. İşçi maaşlarına da zam geldi. Yapılan zam oranı da belli oldu. Cumhurbaşkanı onayı ile işçilere %60 ve 84 arasında maaş zammı uygulanıyor. Ayrıca maaş zammına ek olarak sosyal yardımlara da zam yapıldı. Son dakika zam haberinin detayları ve yeni gelişmeler haberimizde…

Temmuz Ayında Zam Haberleri

Temmuz ayının başından bu yana zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Önce kamu işçilerine yapılan Toplu sözleşme zammı ile %45 maaş zammı müjdesi verilmişti. Ayrıca kamu işçilerinin taban maaşları da 15.000 TL'ye yükselmişti. Asgari ücrete ise Temmuz ayının başında Ramazan Bayramı'ndan hemen önce %34 oranında zam yapılmıştı. Son olarak memur ve emekli maaş zammı belli oldu. Emekliye %25 oranında artış yapılırken memur maaşlarına ise %17,55 zamma ek olarak 8.077 TL de seyyanen zam geldi. Ayrıca en düşük memur maaşı ise 22.000 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında zam müjdeleri bunlarla da bitmedi. Yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bu defa işçilerin yüzünü güldürecek gelişme yaşandı.

İşçi Maaşlarına Cumhurbaşkanı Onaylı Zam

Son günlerde belediye işçileri için toplu sözleşme görüşmeleri de hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Erciyes Anadolu Holding ile Hak-İş arasında devam eden görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan toplu iş sözleşmesine göre Erciyes Holding çalışanlarına %60 ile %84 oranında artış yapıldı. Bu haber aynı zamanda özel sektör çalışanları için de büyük bir umut ışığı oldu. Emsal niteliğinde olan zam kararı ile birlikte Özel sektör çalışanları içinde ek zam müjdeleri geleceği belli oldu.

İşçilerin Sosyal Yardımlarına Da Zam Yapıldı

Toplu iş sözleşmesi Anlaşması sonrasında Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin sosyal medya hesaplarından önemini açıklamalarda bulundu. Mavi ve beyaz yaka tüm çalışanları kapsayacak şekilde bir toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirten Ertekin, 3 yıllık sözleşme doğrultusunda 2023 yılında %94'e Varan zam oranının maaşlara yansıdığını bildirdi. Ayrıca sosyal yardımlara da %84 oranında artış yapıldığını belirten Ertekin, çalışanları memnun edecek bir sonuç elde ettiklerini de ifade etti.

Buna göre Erciyes Holding çalışanları Temmuz ayından itibaren zamlı maaşlarını almaya başlayacak. Ayrıca bu ay çalışanların sosyal yardımları da zamlı olarak yatacak.