Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsrail'e Sert Tepki

Cevdet Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan'a yönelik ifadelerine cevap verdi, uluslararası hukuka vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 02:17
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 02:17

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsrail'e Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sosyal medya paylaşımına karşı sert bir yanıt verdi.

Uluslararası Hukuk ve Adalet Vurgusu

Yılmaz, paylaşımında, "Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir," ifadelerini kullandı.

Filistin Halkının Yanındayız

Yılmaz, devamında, "Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak," diyerek duruşlarını net bir şekilde ortaya koydu.

Yılmaz'ın bu açıklamaları, uluslararası toplumda büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara yol açtı.