Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklaması

Cevdet Yılmaz, yüksek teknoloji destek programları ile katma değeri artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:10
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı" hakkında bilgiler paylaştı. Yılmaz, tek haneli enflasyon hedefine sadık kalırken nitelikli yatırımlara yönelik destek programları geliştirme çabalarının devam ettiğini belirtti.

30 Milyar Dolar Destek Programı

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 30 milyar dolarlık yüksek teknoloji destek programının hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Yılmaz, yapılacak yatırımların üretim ve ihracatı artırarak cari açığı düşürme potansiyelinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ekonomik Yapıyı Güçlendirme Amaçlanıyor

Yılmaz, "Bu ve benzeri programlar, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen istikrar ve kalkınma çalışmalarının somut yansımalarıdır. Amacımız, istikrar içinde büyümek, ekonomimizin temellerini sağlamlaştırmak ve nitelikli istihdam ile kalıcı sosyal refahı artırmaktır." şeklinde konuştu.

Deprem Kaynakları ve Bütçe Disiplini

2023-2024 döneminde deprem sonrası yapılan harcamalar için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldığını belirten Yılmaz, 2025 yılından itibaren bu harcamaların azalmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, yapılan harcama ve gelir tedbirleri ile bütçe disiplininin korunacağını açıkladı.

Yılmaz, "Deprem harcamalarında oluşacak mali alanı, insan odaklı sürdürülebilir kalkınma için kullanacağız." dedi.