Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CW Enerji, Lityum Pil ve Batarya Alanında Yeni Şirket Kuracak

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş., lityum pil ve batarya alanında yeni bir şirket kuracağını açıkladı. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, CW Storage Enerji A.Ş. adlı yeni şirketin 250 bin lira sermaye ile kurulacağını ve yüzde 100 oranında iştirak edileceğini duyurdu. CWENE, yeni kurulan şirketin lityum pil ve bataryalar, ısıl pil, yakıt pili, pil/batarya laboratuvar test sistemleri, enerji depolama sistemleri ve iletim sistemleri gibi konularda araştırma, geliştirme, test, üretim, ticaret, servis ve bakım faaliyetlerinde bulunacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 13:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

CW Enerji, Lityum Pil ve Batarya Alanında Yeni Şirket Kuracak

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CWENE), lityum pil ve batarya alanında yeni bir şirket kuracağını açıkladı.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, CW Storage Enerji A.Ş. adlı yeni şirketin 250 bin lira sermaye ile kurulacağını ve yüzde 100 oranında iştirak edileceğini duyurdu.

CWENE, yeni kurulan şirketin lityum pil ve bataryalar, ısıl pil, yakıt pili, pil/batarya laboratuvar test sistemleri, enerji depolama sistemleri ve iletim sistemleri gibi konularda araştırma, geliştirme, test, üretim, ticaret, servis ve bakım faaliyetlerinde bulunacağını belirtti.

KAP Açıklaması

"Şirketimiz Yönetim Kurulu, 3 Ekim 2023 tarihinde; Şirketimizin, Lityum pil ve bataryalar, ısıl pil, yakıt pili, pil/batarya laboratuvar test sistemleri, enerji depolama sistemleri ve iletim sistemleri, enerji depolama amacıyla sunulacak batarya hücresi, pili, modülü, paketi, batarya yönetim sistemi, pil/batarya laboratuvar test sistemleri, konu ile alakalı türlü elektrik, elektronik, mekanik, kimyasal ürünler ile ilgili Ar-Ge (ürün araştırma, geliştirme ve test) faaliyetlerinde bulunmak, Ar-Ge faaliyetleri sonucu ortaya çıkan tüm ürün, sistem, malzeme, mekanik ve kimyasal aksam, elektronik kart, yazılım ve sistemin iç ve dış ticaretini yapmak, servis ve bakımını sağlamak vb. amaçlarla CW Storage Enerji A.Ş. unvanlı, 250.000,00-TL (İkiyüzellibinTürkLirası) sermaye ile yeni şirket kurulmasına ve yeni kurulacak şirketin sermayesine %100 oranında sermaye payı ile iştirak edilerek tüzel kişi ortak olunmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda şirket kuruluşu için gerekli işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."