Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Danny Elfman İstismar İddialarıyla Gündemde

Oscar adayı olan müzisyen ve besteci Danny Elfman, ikinci bir kadın tarafından cinsel saldırıyla suçlanıyor. Elfman'ın sözcüsü iddiaların asılsız olduğunu belirtirken, mahkeme süreci devam ediyor. Elfman, daha önce de benzer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şu anda 70 yaşında olan Elfman, Tim Burton'ın filmleri için yaptığı müziklerle tanınmaktadır. Noel Gecesi Kabusu'nun 30. yıl dönümü konserinde onurlandırılacak.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 18:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Danny Elfman İstismar İddialarıyla Gündemde

İsmini aldığı ve aday olduğu ödüllerden duymaya alıştığımız müzisyen ve besteci Danny Elfman istismar iddiaları ile gündemde.

Oscar adayı oldu, Grammy ve Emmy ödülleri kazandı… Ancak bu defa skandal bir suçlamayla gündemde. Ünlü müzisyen Danny Elfman ikinci bir kadın tarafından cinsel saldırıyla suçlandı. Müzisyenin sözcüsü iddiaların asılsız ve saçma olduğunu söyledi.

İkinci bir kadın ödüllü besteciyi, sektördeki gücünden yararlanarak önünde defalarca çıplak soyunmak ve yanında uyurken mastürbasyon yapmakla suçlayarak dava açtı. Çarşamba günü Los Angeles Yüksek Mahkemesi’nde açılan dava, Elfman’ın daha önce farklı bir davada benzer davranışlarla suçlanmasından ve yasal çözüm olarak 830 bin dolar tazminat ödemeyi kabul etmesinden üç ay sonra geldi.

Elfman’ın bir sözcüsü konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Bay Elfman’a yönelik suiistimal iddiaları asılsız ve saçma. Hukuk ekibi tüm seçenekleri değerlendiriyor.”

Noel Gecesi Kabusu’nun (The Nightmare Before Christmas) 30. yıl dönümü konserinde onurlandırılacak

Mahkeme belgelerinde Jane Doe XX olarak anılan yeni davacı, 1997 yılında Elfman ile tanıştığında New York Film Akademisi’nde müzikle ilgilenen 21 yaşında bir öğrenciydi. Ve davada yer alan bilgilere göre; Elfman, onu davranışları kabul etmeye hazırlamak için sektördeki statüsünden yararlandı.

İLK DEĞİL

Tüm kıyafetlerini çıkardığını ve ondan da çıplak soyunmasını istediğini iddia etti; bu isteği kabul etti çünkü onu değerli bir akıl hocası olarak gördüğünü söylüyor.

Daha önce de Nomi Abadi isimli kadının iddialarıyla ünlü besteci gündeme gelmişti. 2017’deki polis raporuna göre Abadi, Elfman’a karşı benzer suçlamalarda bulunmuştu; buna Elfman’ın önünde çıplak soyunması da dahil. 2018 yılındaki dava ise anlaşmalarındaki bir gizlilik maddesi nedeniyle beş yıl boyunca kamuoyunun gözünden uzak kaldı.

Şu anda 70 yaşında olan Elfman, Tim Burton’ın filmleri için yaptığı müziklerle öne çıkıyor. Dört defa Oscar ve 14 defa Grammy’e aday gösterildi.

Ayrıca ünlü besteci, Cadılar Bayramı’ndan önce üç gece boyunca Los Angeles’ın önde gelen canlı müzik mekanlarından biri olan Hollywood Bowl’da gerçekleştirilecek Noel Gecesi Kabusu’nun (The Nightmare Before Christmas) 30. yıl dönümü konserinde onurlandırılacak.