Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dar Gelirliye Geri Ödemesiz Eğitim Desteği Müjdesi

Dar gelirli öğrenciler için kırtasiye ve giyim masraflarını karşılamak üzere yapılan destekler hakkında bilgi veren makale.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 17:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dar Gelirliye Geri Ödemesiz Eğitim Desteği Müjdesi

Dar Gelirliye Geri Ödemesiz Eğitim Desteği Müjdesi

Dar gelirli öğrenciler için harekete geçen yetkili kurumlar, hem kırtasiye hem de okul kıyafeti kalemlerinde çeşitli destekler sağlıyor. Daha bu hafta başlayan 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunda öğrenciler için heyecanlı süreç devam ediyor. Velilerle birlikte bugünlerde kırtasiye malzemelerini almaya çıkan öğrenciler, yüksek fiyatlar nedeniyle tüm ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hal böyle olunca da devreye bakanlık ve belediyeler giriyor. İhtiyaç sahibi aileler için harekete geçen bakanlık ve belediyeler hem öğrenciye hem de velilere destek oluyor.

Dar gelirli ailelerin çocukları için harekete geçen bakanlık ve belediyeler, çeşitli eğitim yardımları vermeye başladı. Bu kapsamda yeni başlayan 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında belediyeler, öğrencilere destek vermek için harekete geçti. Öğrencilere ve ailelere eğitim yardımı gibi çeşitli yardımlar sağlanırken, web siteleri üzerinden de çeşitli duyurular yapılıyor.

Öğrencilere Kırtasiye ve Giyim Yardımı

Aile Destek Programı kapsamında çeşitli kalemlerde ödemeler yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eğitim konusunu da hatırlattı. Farklı destek programları ile dar gelirli ailelerin çocuklarına yardımcı olduklarını vurgulayan Göktaş, çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması için çeşitli destekler sağladıklarını belirtmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirlilere her daim verilen desteklerin yanı sıra, Kocaeli şehrinin belediyesinden flaş bir açıklama geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelere toplam 33 milyon 750 bin liralık bir destek sağlandığını vurguladı.

Belediyenin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda, sosyal desteğe ihtiyacı olanlara eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına kırtasiye, okul giyim desteği gibi destekler verildiği kaydedildi. Ayrıca, sosyal destek alan ailelerin çocuklarına 750 lira giyim desteği, 750 lira da kırtasiye desteği verildiği belirtildi. Toplam 22 bin 500 öğrenciye yardım ettiklerini kaydeden belediye, 16 milyon 875 bin TL okul giyim, 15 milyon 875 bin lira da kırtasiye desteği sağlandığı açıklandı.