Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Darbeci Ateşte Yaralanan Kani Yeşilyurt: Hakkımı Helal Etmiyorum

15 Temmuz'da FETÖ'cülerin saldırısında yaralanan Kani Yeşilyurt, Gülen'e hakkını helal etmediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 18:25
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 18:25

Darbeci Ateşte Yaralanan Kani Yeşilyurt: Hakkımı Helal Etmiyorum

Darbeci Ateşte Yaralanan Kani Yeşilyurt: Hakkımı Helal Etmiyorum

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminde yaralanan Kani Yeşilyurt, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e karşı oldukça sert açıklamalarda bulundu. Yeşilyurt, "Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Huzuru mahşeri sabırsızlıkla bekliyorum. O gün Rabbimin huzurunda haklarımın tamamını almadan kesinlikle yakasını bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

Vatansever Mücadele ve Yaralanma Süreci

Kani Yeşilyurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bulunduğu sırada, vatan hainlerine karşı direnmek amacıyla açılan ateşle sol bacağından vuruldu. Yaralanma sürecinin kendisi için zorlu geçtiğini belirten Yeşilyurt, "Bacağımı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldım ve sol bacağım engelli hale geldi" dedi.

O gece yaşananları kötü bir şekilde hatırlayan Yeşilyurt, "Büyük bir mücadele verdik. Sonrasında 38 gün hastanede yattım. Şu anda sol bacağımı sinir kayıpları sebebiyle kullanmakta güçlük çekiyorum. Ancak geriye dönüp baktığımda, 'İyi ki devletim ve milletim için o gece sokağa çıkmışım, iyi ki yaralanmışım. Keşke şehit olsaydım!' diyorum. Ama Allah'ın takdiri buraya kadarmış" diye konuştu.

Devlete Sahip Çıkma Çağrısı

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili de yorumda bulunan Yeşilyurt, "Gülen'in ölümü bizim için mutlu ve güzel bir haber. Ancak buna rağmen hakkımı helal etmiyorum. Huzuru mahşeri sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Gençlere devlete sahip çıkmaları çağrısında bulunan Kani Yeşilyurt, "Devletimizi kaybedersek, milletimizi de kaybederiz. O sebeple ne olursa olsun, devlet bizim devletimizdir. Devletimize sahip çıkmalıyız. Hiçbir şekilde devletimize küsmemeliyiz. Her zaman devletimizle yan yana olmalıyız" diyerek vatan sevgisinin önemine değindi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde vurularak yaralanan Kani Yeşilyurt, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.