Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DEM Parti'den Rojin Kabaiş ve Terör Saldırısına Tepkiler

DEM Parti milletvekilleri, Rojin Kabaiş'in ölümü ve terör saldırısına dair değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 16:11

DEM Parti'den Rojin Kabaiş ve Terör Saldırısına Tepkiler

DEM Parti Milletvekilleri Gündemi Değerlendirdi

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sayyiğit, "Bu dosya 'intihar' denilerek kapatılamaz." ifadelerini kullandı.

Rojin Kabaiş'in Vefatı Üzerine Değerlendirmeler

Sayyiğit, Meclis'te yaptığı basın toplantısında, kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş hakkında yürütülen soruşturmayı ele aldı. Rojin'in ailesiyle olan bağı ve kaybolduğu günkü davranışlarının incelenmesi sonucunda herhangi bir şüpheli durumun gözlemlenmediğini dile getiren Sayyiğit, "Böyle bir vakada dakikalar bile çok önemlidir; ancak ailesine haber verilmesi bir gün sürdü ve kolluk güçlerine geç bilgi iletildi." dedi.

Arama kurtarma çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmediğini savunan Sayyiğit, Rojin'in bedeninde darp izlerinin bulunduğuna dikkat çekti. "Rojin Kabaiş dosyası 'intihar' denilerek kapatılamaz. Biz kadınlar buna asla izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Terör Saldırısına Tepkiler

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesisine yönelik düzenlenen terör saldırısını kınadı. Gergerlioğlu, "Sivil siyaset alanında demokratik çalışmalar yapmaya çalışan bizler için bu tür saldırılar kabul edilemez. Kürt meselesinin çözümü amacıyla atılan adımların yanında, Ömer Öcalan'ın İmralı ziyaretinin gerçekleştiği böyle bir süreçte bu tür hadiselerin yaşanması son derece manidar ve üzücü." sözlerini sarf etti.

Barışın bölgenin tek çözümü olduğunu belirten Gergerlioğlu, sıkıntıların ve çatışmaların siyaset yoluyla tartışılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca "Yenidoğan çetesi" soruşturmasına da değinerek, kalitenin önemini vurguladı. Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı'na yazılı olarak ilettiği soru önergelerine hala yanıt alamadığını belirterek, "Birine cevap verilseydi, yüzlerce bebek ölmemiş olabilirdi." şeklinde konuştu.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.