Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Demokratlar, Biden'ın Adaylıktan Çekilmesini Değerlendiriyor

Yapılan bir ankete göre, Demokratların yarısı Joe Biden'ın çekilmesiyle kazanma şanslarının arttığını düşünüyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 11:18
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:18

Demokratlar, Biden'ın Adaylıktan Çekilmesini Değerlendiriyor

Demokratların Biden Görüşleri

ABD'de gerçekleştirilen son bir kamuoyu anketi, Demokrat Parti'nin içindeki farklı görüşleri gözler önüne serdi. Araştırmaya katılan Demokratların neredeyse yarısı, Başkan Joe Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde adaylıktan çekilmesinin parti için kazanma ihtimallerini artırdığına inanıyor.

Ankete Katılanların Görüşleri

CBS News ve YouGov tarafından yapılan anket, Demokrat partisine kayıtlı seçmenlere Biden'ın adaylıktan çekilmesine yönelik düşüncelerini sordu. Katılımcıların %45'i, Biden'ın çekilmesi durumunda Cumhuriyetçi adayı ve eski Başkan Donald Trump'ı yenme şanslarının artacağını savunuyor.

Buna ek olarak, %28'lik bir kesim, seçim sonuçlarının aday kimliğine göre değişiklik göstereceğine inanıyor. Yüzde 83'lük bir oran ise Biden'ın çekilme kararını onaylıyor.

Kamala Harris'in Adaylığı

Demokratların %79'u Kamala Harris'in olası adaylığını desteklerken, %21'lik kısım ise farklı bir adayın ortaya çıkması gerektiğini düşünüyor. Katılımcıların %82'si, Biden'ın liderlik özelliklerinin tarih kitaplarında 'mükemmel' ya da 'iyi' bir lider olarak hatırlanacağını belirtiyor.

Parti İçindeki Baskılar

Başkan Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylığını bıraktığını duyurmuştu ve yerine geçecek aday olarak yardımcısı Kamala Harris'i önerdi. Biden'a, Donald Trump ile 27 Haziran'da gerçekleştirdiği canlı yayın tartışmasındaki performansı sonrası, sağlığının ikinci bir dönem başkanlık yapmaya elverişli olmaması hakkında parti içinden baskı yapıldığı belirtiliyor.