Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DEVA Partisi'nden Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Savunma

DEVA Partisi Adana Milletvekili, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanmaması için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:32

DEVA Partisi'nden Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Savunma

DEVA Partisi'nden Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Destek

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Adana ve Mersin arasında inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanının hatalı bir proje olduğunu belirtti.

Havalimanı Kapatılmamalı

Kısacık, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni havalimanının her iki ile de fayda sağlamayacağını vurguladı. Mersin'in de bir havalimanı hakkı olduğunu ifade eden Kısacık, havalimanının Erdemli ve Silifke arasında kurulması gerektiğini, ancak Tarsus'ta inşa edildiğini dile getirdi.

Adana'nın Havaalanı Tarihi

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın yerinde genişletilmesi ve ek olarak yeni bir havalimanı inşası gerektiğini belirtilen Kısacık, "Maalesef iş işten geçmiştir. 10 Ağustos tarihinde havalimanı açılacak. Adanalılar olarak, 1937 yılından bu yana bizlere hizmet eden havaalanımızın kapatılması riski ile karşı karşıyayız." dedi.

Uluslararası Arenada Adana'nın Yeri

Kısacık, havalimanının kapatılmasının Adana'nın uluslararası arenadaki isminin silinmesi anlamına geleceğini ifade etti. "Çukurova Bölgesel Havalimanı, Adana'nın ya da Mersin'in yararına değildir. İş işten geçti ama Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması için sonuna kadar direneceğiz." şeklinde konuştu.