Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar 6 farklı şehirde gerçekleştirilecek ve toplamda 45 personel alınacak. Başvuru şartları ve tarihleri ilan metninde belirtilmiştir.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 14:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü yeni ilan yayımladı.

Resmi Gazete tarafından 3 Kasım 2023 tarihi ile yayımlanmış olan sözleşmeli personel alımı ilanına göre DOB 6 farklı şehirde istihdam edilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir.

DOB 45 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

DOB 6 farklı şehirde personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Müdürlüklerine gerçekleştirilecektir. Alım yapılacak kontenjanlar ise; 39 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi Erkek/Kadın, Şoför Erkek, Elektrikçi Erkek, Bilgisayar Bakım Onarım, Sıhhi Tesisatçı Erkek ve Boyacı Erkek), 6 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Erkek).

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

DOB sözleşmeli personel alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Tek Tercih Hakkı Olacak!

Adaylar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun illerindeki Opera ve Bale Müdürlüklerinden birini tercih edebilecek olup, birden çok branşa müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Yaş Şartı Nedir?

İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

Temizlik Görevlisi Alımı Şartları Nedir?

En az fiilen 30 gün 9112.01 Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler) veya 9112.06 Temizlik Görevlisi veya 9622.01 Beden İşçisi (Temizlik) meslek kodlarında çalıştığını e-Devletten alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

Herhangi bir ön lisans bölümünden mezun olmak, ÖGG (Silahlı-Silahsız) sahip olmak, Vardiyalı çalışabilecek olmak, en az fiilen 60 gün Koruma ve Güvenlik Görevlisi 5414.02 meslek kodunda çalıştığını e-Devletten alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10 uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak.

Şoför Alımı Şartları:

Ortaöğretim kurumlarının lise ve dengi okullarından mezun olmak, Eski tip ehliyeti olanlar D sınıfı, yeni tip ehliyeti olanlar B, C ve D sınıfı sürücü belgesine (Manuel vites) sahip olmak, yurt içi seyahat engeli bulunmamak, yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışmaya herhangi bir engeli olmamak.

Elektrikçi Alımı Şartları:

Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı bölümlerinden mezun olmak.

Bilgisayar Bakım Onarım Alımı Şartları:

Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Bilişim Teknolojisi Alanı veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

Sıhhi Tesisatçı Alımı Şartları:

Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı bölümlerinden mezun olmak veya Lise ve Dengi okul mezunu olup sıhhi tesisat sertifikasına sahip olmak.

Boyacı Alımı Şartları:

En az fiilen 30 gün “7131.01 İnşaat Boyacısı/Boyacı meslek kodunda çalıştığını e-Devletten alınacak barkodlu SGK Hizmet dökümü ile belgelemek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

DOB Sözleşmeli Personel alımı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 15 gün içerisinde yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirecektir.

Başvuru Tarihleri: 03.11.2023 – 17.11.2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/