Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop'ta din görevlileriyle bir araya gelerek İslam'a hizmetin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 08:59
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 08:59

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop'ta din görevlileriyle düzenlenen programda bir araya geldi. Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, din hizmetlerinin önemi üzerinde duruldu.

İslam’a Hizmet ve Adanmışlık Vurgusu

Erbaş, konuşmasında, "En çok ihtiyaç duyacağımız şey yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır. Bu manada yüce dinimiz İslam'a ve insanlığa hizmet etmek en büyük idealimiz." diyerek katılımcılara ilham verdi.

Yaz Kur'an Kurslarının Önemi

Programda, yaz Kur'an kurslarının önemine de değinen Erbaş, "Çocuklar küçük yaşlarda sizlerden öğrendiklerini asla unutmazlar. Eğer onların kalplerine İslam’ın güzelliklerinden birkaç hususu aktarabilirseniz, bu sizin kurtuluşunuza vesile olur." şeklinde ifadeler kullandı.

Camilerin ve Kur'an Kurslarının Açıklığı

Erbaş, din görevlilerine gençler, çocuklar ve ailelerini İslam'ın güzellikleriyle buluşturma görevi verdiklerini belirtti. Ayrıca, camilerin ve Kur'an kurslarının herkes için açık olduğunu vurguladı.

Rol Model Olmanın Önemi

Din görevliliğinde ihlas ve heyecanın önemine dikkat çeken Erbaş, "Aşk, heyecan kalmadıysa muvaffak olamayız. Rol model olmalıyız, bizi gören gençler, çocuklar bize heves etmeli." dedi.

Adanmışlık ve Heyecanla Çalışma

Son olarak, din görevlilerinin İslam'ı tebliğ etme noktasında çağın öğretmenleri olduğunu belirten Erbaş, "Bu uğurda adanmışlık ruhuyla çalışmak en büyük bahtiyarlığımız ve çalışmalarımızın meyvelerini görmek en büyük heyecan kaynağımızdır." ifadelerini kullandı.