Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Birlik Çağrısı

Ali Erbaş, Gazze'deki saldırılara karşı Müslümanların bir araya gelerek ses çıkarması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:40

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Birlik Çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Önemli Açıklamalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistin'de yaşanan zulme karşı tüm Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerektiğini ifade etti. Erbaş, bu tür saldırıların durdurulması için acil bir hareket etme zamanının geldiğini vurguladı.

Gazze'ye Dikkat Çekti

Erbaş, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı'nda konuştu. Burada yaptığı açıklamada, "Bu soykırımın bir an önce son bulması, Filistinli Müslümanların özgürlüğüne kavuşması için Müslümanların bir araya gelme vaktinin geldiğini yinelemek istiyorum," dedi.

Müslümanların Birliği Vurgusu

55'ten fazla İslam ülkesinin ve yaklaşık 2 milyar Müslümanın olduğu dünya genelinde birlik çağrısında bulunan Erbaş, "Birlik, beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor," şeklinde konuştu. Uzun süre devam eden Gazze'deki çatışmalara da dikkat çeken Erbaş, işgalcilerin zulmünü kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.