Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyarbakır Sağlık Çalışanlarına Şiddet Tepkisi

Genç Sağlık Sendikası, sağlık çalışanlarının darbedilmesini kınadı ve şiddet olaylarının son bulmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 18:16
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 18:16

Diyarbakır Sağlık Çalışanlarına Şiddet Tepkisi

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Olayı

Genç Sağlık Sendikası, Diyarbakır'da sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete karşı sert bir tepki gösterdi.

Ahmet Böçkün'den Açıklama

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyonu Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan üzücü olayı kınadı. Böçkün, sabah saat 05:30 sıralarında DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım ünitesinde 8 aylık tedavi sürecinin ardından vefat eden bir hastanın yakınlarının, 2 hemşire, 1 temizlik personeli ve 1 güvenlik görevlinin darbedilmesine dikkat çekti.

Sağlıkta Şiddet Önlenmeli

Böçkün, açıklamasında sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle görevlerini sürdürdüğünü ancak sürekli olarak şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Bu tür olayların sağlık alanında çalışanların endişelerini artırdığını ifade eden Böçkün, “Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının sona ermesi için cezai yaptırımların caydırıcı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi...

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınları tarafından darbedilmesini kınadı. Olayın yaşandığı yere ait bir görsel paylaşıldı.