Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Döviz Kuru Artışı Devam Edecek mi? Uzmanlar Ne Diyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından döviz kuru yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, döviz kurunun eylül ayından sonra daha da artacağını ve kurun yıl sonuna doğru 25-26 seviyelerine çıkmasının beklendiğini söylüyor. Finans uzmanı Murat Özsoy, yüksek seviyelerden dolar ve euro alan yatırımcıların risk altında olduğunu belirtiyor.

Yayın Tarihi: 08.06.2023 10:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Döviz Kuru Artışı Devam Edecek mi? Uzmanlar Ne Diyor?

Cumhurbaşkanı Seçimi Sonrası Döviz Kuru Artışı Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından döviz kuru yükselmeye devam ediyor. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atanmasıyla birlikte döviz kuru daha da arttı. Dolar/TL kuru 23 lira sınırını aştı. Euro/TL kuru ise 24,80'leri gördü. Peki, bundan sonra döviz kuru nasıl bir seyir izleyecek?

Uzmanlar Ne Diyor?

Ekonomist Murat Özsoy, döviz kurunun eylül ayından sonra daha da artacağını ve kurun yıl sonuna doğru 25-26 seviyelerine çıkmasının beklendiğini söyledi. Haziran ayındaki Merkez Bankası toplantı kararının döviz kurundaki artışta önemli bir rol oynayacağını ifade eden Özsoy, sene sonuna doğru kurun 25-26 seviyelerine doğru ulaşacağını söyledi. Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarının zaman içinde belli olacağını söyleyen Özsoy, şu anki söylemlere bakıldığında bir çıkarım yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Finans Uzmanı Murat Özsoy'dan Yatırımcılara Uyarı

Finans uzmanı Murat Özsoy, yüksek seviyelerden dolar ve euro alan yatırımcıların risk altında olduğunu belirtti. Yaşanan sert artış trendinin panik alımlar şeklinde devam etmemesi gerektiğini söyleyen Özsoy, para otoritelerinin duruma derhal müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde yılın son çeyreğinde kontrol edilemeyen artışların gündeme gelebileceği uyarısında bulundu. Özsoy ayrıca, 22 Haziran'da yapılacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sert bir faiz artışı kararı alınması durumunda, kurdaki ani yükselişin geri çekilebileceğini ve yüksek seviyelerden dolar ve euro alan yatırımcıların risk altında kalabileceğini belirtti.